2013-06-07 11:48:58• hírek • MTI

Két ember halálát okozta az ítéletidő Romániában

Két ember halálát okozták a zivatarok Romániában - közölte pénteken Gabriel Oprea román miniszterelnök-helyettes az árvízveszély miatt összehívott országos irányító törzs ülésén.

Egy Vaslui megyei asszonyt a megáradt patak sodorta el, egy Prahova megyei juhász pedig villámcsapásnak esett áldozatul.
Romániában heves esőzések és viharok sújtották az utóbbi 24 órában az északkeleti országrészt, ahol rövid idő alatt a lehullott csapadék mennyisége elérte a 40-50 litert négyzetméterenként. Hatszáz hektár mezőgazdasági terület került víz alá, miután a folyók kiléptek medrükből.

A moldvai folyókon szombat reggelig meghosszabbították az elsőfokú árvízvédelmi készültséget, a vízügyi szakemberek szerint azonban csak a kisebb folyók, hegyi patakok okozhatnak gondot egy-egy kiadós zivatar után.

A román hatóságok figyelemmel követik a Dunán kialakult helyzetet, de a romániai szakaszon nem számítanak veszélyhelyzetre. Lucia Varga vízügyi kérdésekben illetékes tárca nélküli miniszter szerint jövő hét második felében érheti el a dunai árhullám Romániát, ám a vízhozam nem fogja meghaladni az áprilisban mért másodperenkénti 11 ezer köbméteres értéket. (mti)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: