2014-11-16 10:56:01• hírek • Szatmár.ro

Két első helyet osztottak ki a népdaléneklési versenyen

Szombaton a 18 órától megtartott gálaműsorral ért véget az idei Hajnal Akar Lenni népdaléneklési verseny.

A 2013-as évben nem került megrendezésre a népdaléneklési verseny, ám idén a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Hagyományos Kulturát Megőrző és Támogató Központ segítségével, a Szatmárnémeti MADISZ szervezésében újra volt népdaléneklési verseny Szatmárnémetiben.

A szervezők idén az elődöntőt a nagykárolyi Károlyi-kastélyban tartották, amelyen több mint 30 népdalénekes szerepelt. A Kárpát-medence szinte minden pontjáról érkeztek ide énekesek, közülük 20-an jutottak tovább a megyeközpontban szombaton megtartott döntőbe.

Azt, hogy a hétvégi versenyen résztvevők milyen színvonalat képviseltek, jól jelzi, hogy a zsűri két első díjat is kiosztott: Szabó Boglárka és Török Noémi nyerte meg az idei HAL-t. A második helyet is megosztva hirdették ki: Bodó Tímea emese és Brindza Beatrix lett ezüstérmes. A harmadik helyen Süle Ádám Zsolt végzett.

A hagyományokhoz híven kiosztották a közönség díját és a versenyzők díját is. A közönségdíjas Bodó Tímea Emese lett, a versenyzők díját pedig Ciubotaru Ionut Alexandrukapta meg.

Idén első alkalommal került sor a díjátadóra egy nagyszabású gálaműsor keretében, amelyre szép számmal érkeztek a népzene, a népdalok szerelmesei.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: