2018-04-18 11:44:02• hírek • Közlemény

Két előadással érkezik a MAFESZT-re a temesvári társulat

A MASZIN magyar színhazi szövetség első, Szatmárnémetiben rendezett fesztiválján a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház két előadással képviselteti magát.

Április 21-én 10 órai kezdettel a Szakszervezetek Művelődési Házának kistermében láthatjuk a társulat bábtagozatának Piroska című előadását, amelyet Bereczki Csilla vitt színre.


„Egyszer volt, hol nem volt... Volt egyszer egy kislány. És ennek a kislánynak a története a meseirodalom egyik legismertebb kalandjává vált. A Piroska nem egyszerűen a Grimm testvérek híres meséjének temesvári változata.  A Piroska zenetörténeti utazás Haendel-től a gyermekdalok feldolgozásáig és vissza.  Sosztakovics, Sztravinszkij, Prokofijev, Saint-Saëns, Ravel, Debussy, Schubert, Beethoven, Dvořák, Haendel, Bartók idézetei csendülnek fel és fonódnak eggyé a kislány, a farkas, a nagymama és a vadász történetével. Bábelőadás a legkisebbeknek és a legnagyobbaknak, a mese és a zene szerelmeseinek egyaránt”- írja az előadás kedvcsinálójában.
 Ugyancsak április 21-én, 19 órától lép színpadra a színház prózai tagozata a Sonnet 66 című előadással. Ennek rendezője a neves szerb rendező, Kokan Mladenović, aki a MAFESZT ideje alatt színészmesterség-workshopot tart majd a fesztiválon résztvevő társulatok tagjainak. A kortárs problémákat feldolgozó előadást W. Shakespeare 66. szonettje ihlette. Az előadásban nem is hangzik el más szöveg, Shakespeare örökérvényű sorai azonban elégségesnek bizonyulnak világunk legégetőbb problémáinak megfogalmazására is.


“Fáradt vagyok, ringass el, ó, halál:
Az érdem itt koldusnak született
És hitvány Semmiségre pompa vár
És árulás sújt minden szent hitet


És Becsületet rút gyanú aláz
És szűz Erényt a gaz tiporni kész
És Tökéletest korcs utód gyaláz
És Érc-erőt ront béna vezetés

És Észre láncot doktor Balga vet
És Hatalom előtt néma a Szó
És Egyszerű kap Együgyű nevet
És Rossz-kapitány rabja lett a Jó.

Fáradt vagyok; jobb volna sírba mennem:
Meghalnék, csak ne hagynám el szerelmem!”Az előadást szigorúan csak 18 éven felüli nézőknek ajánljuk.


Az előadásokra jegyek az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában kaphatók minden hétköznap 10 és 17 óra, szombatonként pedig 10 és 13 óra között, a Biletmaster online jegyértékesítő rendszerben, illetve előadás előtt egy órával a helyszínen. További tájékoztatásért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu  e-mail címen lehet érdeklődni.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: