2020-01-26 16:47:52• hírek • közlemény

Két előadással a MAFESZT-en

Január 21-én vette kezdetét a III. MAFESZT, a Magyar Színházi Szövetség szakmai seregszemléje, Székelyudvarhelyen. A MAFESZT harmadik kiadásán gyermek- és ifjúsági előadások, táncszínházi produkciók, nagyszínpadi és stúdiótermi alkotások egyaránt helyet kaptak.

A Magyar Színházi Szövetség (MASZÍN) 2016-ban alakult azzal a céllal, hogy érdekképviseleti támogatást és hátteret nyújtson az erdélyi magyar színházak számára, szakmai továbbképzéseket szervezzen, valamint teret adjon egy a tagszínházak repertoárjából reprezentatív keresztmetszetet kínáló vándorfesztiválnak. A MASZÍN alapítói a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, az Aradi Kamaraszínház, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a nagyváradi Szigligeti Színház, a Csíki Játékszín pedig 2018-ban csatlakozott a MASZÍN-hez.
 

Az idei fesztiválon résztvevő öt társulat – a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a nagyváradi Szigligeti Színház, a Csíki Játékszín valamint a házigazda Tomcsa Sándor Színház – tíz előadását láthatja a közönség.
 

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata két előadással volt jelen a fesztiválon: január 24-én délelőtt a Brighella Bábtagozat játszotta a Szélszabadító című bábjátékot, melynek rendezője Bartal Kiss Rita, szereplői pedig Bandura Emese, Kófity Annamária, Nagy Anikó és Nagy Tamás.
 


Később, ugyancsak pénteken a Harag György Társulat a közönség Frank Wedekind A tavasz ébredése azonos című drámájának „fizikai színházi” kísérletét láthatta, Györfi Csaba rendezésében. Az előadás szereplői: Bogár Barbara, Budizsa Evelin, Frumen Gergő, Gál Ágnes, Gedő Zsolt m.v., Laczkó Tekla, Moldován Blanka, Orbán Zsolt és Poszet Nándor. 
 

A fesztivál programját hét erdélyi magyar tervező színházi plakátkiállítása gazdagította, valamint a MASZÍN célkitűzéseinek megfelelően, a III. MAFESZT idején két szakmai műhelymunkára, egy kommunikációs, valamint egy improvizációs színész workshopra is sor került.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírus statisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: