2013-01-29 17:40:41• hírek • Póti Orsolya

Két diák verseng a KÖFEDISZ-elnöki címért

A Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban pályázatot indítottak a KÖFEDISZ elnöki tisztségének betöltésére. A jelentkező két diák szándéknyilatkozatainak elbírálása után igazi választási kampány vette kezdetét a tanintézményben január 21-én.

Január 31-ig igazi kampányhangulat uralkodik a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, ugyanis a KÖFEDISZ elnöki tisztségét betölteni vágyó két diák, Kovács Kitty és Bereczky Réka versengenek diáktársaik szavazataiért.

A pályázati felhívást még az elmúlt év végén tette közzé a KÖFEDISZ, a feltételek pedig a következők voltak: sokoldalúság, jó kommunikációs képesség, 10-es magaviselet, 9,30-on felüli tanulmányi átlag és egy szándéknyilatkozat megírása, amelyben a jelentkezők kifejthették terveiket, elképzeléseiket a KÖFEDISZ jövőbeni tevékenységeivel, programjaival kapcsolatban.

A jelentkezők szándéknyilatkozatainak elbírálása egy közös tanár-diák zsűri dolga volt. Az elmúlt egy hétben az említett két diák plakátokkal és szórólapokkal kampányolt, sőt Bereczky osztálytársai felvonulást és Free Hugs akciót is szerveznek annak érdekében, hogy ő nyerje meg a választást.

Mint megtudtuk, a X. C osztályba járó Kovács Kitty az elmúlt két évben sokat összpontosított a diákszövetség tevékenységeire és közben rájött arra is, hogy akár ő is lehetne az a személy, aki irányíthatná a csapatot.

„Céljaim között szerepel a diákszövetség életének fellendítése. Ezalatt elsősorban az új tagok, a VIII. és IX. osztályos diákok bevonására gondolok. Továbbá célom, hogy még diák-közelibbé tegyem a szövetséget olyan rendezvények lebonyolítása által, amely igazán érdekli a fiatalokat" - nyilatkozta Kovács Kitty a Szatmár.ro-nak.

Bereczky Réka a XI. D osztály tanulója, aki a főgimnáziumban eltöltött három év alatt több téren is kipróbálta magát úgy érzi, hogy a KÖFEDISZ lett az, ami igazán szívügyévé vált.

„Augusztusban részt vettem a Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége álatla szervezett Diák-önkormányzati Szabadegyetem képzésein, és ez ébresztett rá arra, hogy szívesen vállalnám az elnökséget. Céljaim között szerepel az, hogy közösen megerősítsük a kapcsolatot a testvériskolákkal. Szeretném, ha még színesebb lenne a diákélet, azaz a hagyományos rendezvények megrendezése mellett újdonságokat is bevezetnénk." - mondta el Réka.

Bereczky Réka és Kovács Kitty versengnek az elnöki címért

Egyébként az elnöki címért versenyzők célja szinte azonos, és a választás után mindenképpen együtt dolgoznak majd, hiszen a nyertes elnökként, a vesztes pedig alelnökként szolgálja majd a KÖFEDISZT.

Február elsejéig a kampányban résztvevők a kölcseys diákokat kell meggyőzzék a saját maguk által megszerkesztet szórólapokkal, plakátokkal és egyéb kampányanyagokkal, hiszen minden tanuló szavazni fog. Az elnökválasztást megelőzi egy nyilvános vita, amelyre Pataki Enikő irányításával kerül sor január 31-én, csütörtök délelőtt a nagyszünetben.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: