2010-10-29 14:42:02• hírek • Szatmár.ro

Mesevetélkedő kisiskolásoknak

Összesen 170 csapat versengett pénteken délelőtt a népszerű Mesék szárnyán mesevetélkedő helyi szakaszain.

Pénteken délelőtt rendezték meg az évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Mesék szárnyán mesevetélkedő iskolai szakaszait. Amint azt a Szatmár megyei szervezőktől, Leiti Mónika és Román Melinda tanítónőktől megtudtuk, soha nem volt ekkora a jelentkezők száma: összesen 170 csapat 680 diákja vett részt az iskolai szakaszban.

Az első fordulóra négy Zelk Zoltán meséből kellett felkészülniük a kisdiákoknak, amelyekből játékos tesztlapokon bizonyíthatták be felkészültségüket. Voltak színezős feladatok, betűhálóból kellett kiutat találniuk, rejtvények, de keresztkérdésekre is választ kellett adniuk a diákoknak.

„A tesztlapokat Nagyváradról küldték az országos szakasz szervezői, ezeket kellett kitölteniük minden iskolában a diákoknak.

Szatmár megye közel harminc iskolájában, vidéken és városon egyaránt megrendezték pénteken a mesevetélkedőt, amelynek következő, városi szakaszára november 26-án kerül sor. Ekkor már azonban csak a legjobb 114 csapat verseng a megyei szakaszon való részvételi jogért.

A megyei megmérettetésről pedig a legügyesebb két csapat fog részt venni az országos szakaszon, amelyre márciusban Nagyváradon kerül sor" - magyarázta Román Melinda tanítónő.


Népes gyereksereg vett részt a vetélkedőn
Népes gyereksereg vett részt a vetélkedőn


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: