2015-01-09 17:51:21• hírek • Kocsis Zoltán

Két csapat is maximális pontszámmal nyerte a X. Könyvbarátok Vetélkedőt

Tizedik alkalommal került megrendezésre 2015. január 9-én a LiterArt Magyartanári Egyesület által megszervezett Könyvbarátok vetélkedő, melynek immár harmadszor a Kölcsey Ferenc Főgimnázium ebédlőjében

Rus Annamária és Tivadar Melinda tanárnők örömmel köszöntötték a megmérettetésen részt vevő tizennyolc iskolából érkező tizennyolc V-VIII osztályos tanulókból álló négy- négy tagú csapatot. Négy iskola két-két csapattal nevezett be: a 10-es Számú Általános Iskola két csapata a ,,Mentalisták" (felkészítő tanár: Rus Annamária), és a ,,Várvédő Tízesek" (felkészítő tanár: Tivadar Melinda) nevet viselte. Ugyanígy két csapattal nevezett be a nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskola is: ők voltak a ,,Four Hutter" és az ,,OlvaSSok" (felkészítő tanár: Erdős Kinga).

Először vettek részt a vetélkedőn az avasújvárosiak, de mindjárt két csapattal: az ,,Antistréberek" és az ,,O(E)LCS(É) - Okos lányok csapata" Székely Szófia tanárnővel érkezett. S végül, de nem utolsó sorban a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum szintén két csapattal erősített: a ,,Csillámkecskék" és ,,Szenthurkák" Czier Andrea és Szász Anikó tanárnő vezetésével vettek részt a megmérettetésen. Nagy örömmel jöttek Nagykárolyból, az Elméleti Líceumból a ,,Könyvkópék" (felkészítő tanár: Fazakas Erika), illetve a Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpontból az ,,Úttörők". Az izgalmas versenyből nem maradt ki a sárközújlaki Petőfi Sándor Általános Iskola.,,A suli rabjai", (felkészítő tanárok: Kása Enikő és Balogh Kinga), a I. Creangă Általános Iskola ,,Nebulók" (felkészítő tanárok: Csucsák Julianna és Vajda Irén), a Bălcescu-Petőfi Általános Iskola ,,Könyv-észek" (felkészítő tanár: Fehér Laura) csapata, a Szatmárhegyi Általános Iskola ,,Könyvkutatók" (felkészítő tanár: Zilahi-Kató Klára), az Avram Iancu Általános Iskola ,,Bezzeg a diákok!" elnevezésű csapata (felkészítő tanár: Gál Eszter), valamint a Piskolti Általános Iskola ,,Piskóták" (felkészítő tanár: Csáki Judith) csapata sem. Először érkezett a versenyre Egriből, a Csűry Bálint Általános Iskolából a ,,Könyvolvasó kölyök-klub", valamint a Dr. Vasile Lucaciu Ált. Isk. ,,Menőmanók" csapata.

Első feladatként, valamint jó hangulat megalapozása érdekében a könyvészeti anyagban megjelölt alkotásokból mutattak be egy-egy jelenetet a csapatok állókép formájában. Nagyon ötletes állóképeket sikerült összeállítaniuk, amelyet egy keresztrejtvény követett. A következő feladatban egy-egy puzzle-t kellett kirakniuk, majd csatolni hozzá a megfelelő mű címét és szerzőjét. Az utolsó előtti feladat a János vitéz és a Rege a csodaszarvasról összekeveredett versszakait tartalmazta, amelyeket szét kellett válogatni, helyes sorrendben leírni, majd megnevezni a mű címét és szerzőjét. Végül a betűrejtvény neveket és helyszíneket tartalmazott a Vadölő és A ,,királyné szoknyája" című művekből. Ha megtalálták a neveket és helyszíneket vízszintesen és függőlegesen, akkor nem maradt más hátra, minthogy kapcsolják hozzájuk a két mű címét és szerzőjét.

A csapatok munkáját háromtagú zsűri - Gál Gyöngyi szaktanfelügyelő, a zsűri elnöke, Pataki Enikő igazgatónő, magyartanárnő és Úr Erzsébet magyartanárnő bírálta el.

A csapatokat alkotó diákok felkészültségéről sok mindent elmond, hogy két csapat is maximális pontszámot ért el, további két csapat pedig alig két ponttal szerzett kevesebbet. Ennek következtében holtverseny alakult ki az első és a második helyen is. A 10-es Számú Általános Iskola csapata, a Mentalisták és a Hám János Római Katolikus Líceum csapata, a Szenthurkák egyaránt 100 ponttal lettek az elsők, míg a Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpontot képviselő Úttörők valamint a Piskolti Általános Iskola diákjaiból álló Piskóták 98 ponttal végeztek a második helyen. A dobogó legalsó fokára 95 ponttal a szintén a Hám Jánost képviselő Csillámkecskék léphettek fel, míg d1ícséretben részelt az Avasújvárosból érkező AntiStréberek, valamint a 90. pontos Bezzeg a diákok az Avram Iancu Általános Iskolából.

Minden csapat könyvjutalomban részesült. A jutalomkönyveket a LiterArt Magyartanárok egyesülete jóvoltából biztosították.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: