2012-02-05 18:47:08• hírek • Kocsis Zoltán

Két balesetet is okozott az alkohol szombaton

Illusztráció
Illusztráció

Valószínűleg a hirtelen lehullott rengeteg hó, gondolhattuk, látván a statisztikákat, mely szerint szombaton három komolyabb közlekedési baleset is történt Szatmár megyében. Aztán kiderült, hogy két esetben az alkohol is szerepet játszott.

Az első és legszerencsésebb kimenetelű baleset kevéssel dél előtt Mikolában történt. A 21 éves Alin V. a 194A és a 194B jelzésű országutak kereszteződésében elvesztette uralmát Volkswagen Golfja fölött és egy reklámtáblának ütközött. Amikor a rendőrség a helyszínre érkezett, az első meglepetés akkor érte őket, mikor kiderült: a fiatalembernek nincs is vezetői engedélye.

Aztán az is kiderült, hogy a korai óra ellenére a gépkocsivezető igen komoly alkoholos befolyás alatt állt: az alkoholszonda 0,63 mg/l alkoholszintet regisztrált kifújt levegőben.

Nem ez volt az egyetlen baleset aznap Mikolában: délután 18.25-kor Škoda Fabiával közlekedő 53 éves V. Stefan könnyebb sérüléseket okozott a szabálytalanul, fényvisszaverő mellény nélkül az úttestesten közlekedő 54 esztendős S. Stefannak.

A nap harmadik balesete késő este tíz órakor történt, amikor a 40 éves B. Dan Szatmárnémetiben, az Október 25 úton szeretett volna megfordulni Ford Tranzit márkájú kisbuszával. Mindezt azonban anélkül tette, hogy előtte bebiztosította volna magát, így a 35 éves S. Marius már nem tudta elkerülni a koccanást. Minek következtében az Opel Astra utasa, a 36 éves S. Gheorghe kisebb sérüléseket szenvedett.

A helyszínelésnél aztán kiderült, hogy B. Dan alkoholt fogyasztott, mielőtt kormánykerékhez ült: a szonda 0,26 mg/l alkoholszintet mutatott ki kifújt levegőben.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: