2010-05-31 16:02:40• hírek • Szatmar.ro

Két aranyat nyertek a cselgáncsozók

A Csíkszeredán megrendezett ob.-n Faur és Kovács is első lett.

Remekül szerepeltek a Szatmárnémeti Unio cselgáncsozói Csíkszeredában a hétvégén megrendezett U15-ös országos bajnokságon, hisz ketten is felállhattak a dobogó legfelsőbb fokára.

Faur Mihaela a 63 kg-os kategóriában, Kovács Dóra pedig az 57 kg-sok között nem talált legyőzőre, így nem csoda, hogy Terely Mihály mester elégedetten nyilatkozott a viadal után. „Nagyon ügyesek voltak mindketten, a Mihaela aranyára számítottam, hiszen a 17 éven aluliak között már szerzett egy ezüstöt az idén. Dórában is benne volt az érem, de az arannyal azért kellemes meglepetést szerzett, hiszen még csak elsőéves ebben a korosztályban. A tavaly az U13-ban már nyert egy bajnoki címet".

A harmadik szatmári részvevőnek nem sikerült ilyen jól a hétvégéje, Tróba Albert ugyanis egy győzelem és két vereség után helyezés nélkül zárt.


Kovács Dóra a  dobogó legfelsőbb fokán
Kovács Dóra a dobogó legfelsőbb fokán


Nem csak Székelyföldön, de Magyarországon is remekeltek az Unios versenyzői. A Szeged melletti Domaszéken megrendezett U13-as nemzetköz versenyen ugyanis Faur Florin az első, Czerlau Mercédesz a harmadik, Kovács András pedig az ötödik helyet szerezte meg. Hogy ez mekkora eredmény, álljon itt egy meglepő adat: a tornán összesen 450 vettek részt.

A hétvégén fontos viadal vár Sámel Lórándra is, aki a román válogatott tagjaként az ausztriai Leibnitz-ben U20-as Európa-kupa-fordulóban lép tatamira.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: