2008-03-13 16:59:52• hírek • Szatmar.ro

Erdődi borverseny ismét

 Immár második alkalommal rendezik meg a borosgazdák versenyét Erdődön.

Két évvel ezelőtt került először megrendezésre az „Erdődi Borok és Szőlőhegyek” erdődi borversenye, az akkori rendezvény sikerének köszönhetően ebben az évben újra megmutathatják a borgazdászok, milyen egy igazi bor.

A versenyt április 6-án vasárnap szervezik meg, ebben a hónapban minden olyan borgazdásznak, aki Erdődről vagy környékéről származik lehetősége van a nevezésre. Az előző versenyen 18 bormintát kóstolt meg a szakavatott zsűri, idén már most 15 borosgazda jelezte részvételi szándékát. - tudtuk meg Bányai Zoltán szervezőtől, az Erdődi Petőfi kör alelnökétől. A versenyen kizárólag nemes borral lehet indulni. A három tagú zsűri véleménye alapján megszületett eredmények kihirdetése után, a legjobb erdődi borosgazda külön jutalomba részesül.

A verseny nem csupán azzal a céllal zajlik majd, hogy megtalálják a környék legjobb borosgazdáját, ugyanis egyfajta tapasztalatcsere is. A résztvevők egymásnak mesélnek tapasztalataikról, bortermelői szokásaikról, amelyek mindenki számára hasznosak lehetnek a továbbiakban is.

Akinek bővebb információra van szüksége, az Bányai Zoltán szervezőnél a 0721904580-as telefonszámon érdeklődhet.

P.A. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: