2013-09-15 20:27:44• hírek • Szatmar.ro

Két arannyal zártak a szatmári tőrvívók

A többi szatmári közül Bodó Benjámin az 5., File Szabolcs a 6., Bartók Alpár a 13., Flucuş Sebastian a 15., Pop Steven a 21., Pop Edwin pedig a 23. helyen zárt a 25 fős mezőnyben.

Pazarul zárták a Szatmárnémetiben zajló U20-as vívó országos bajnokság első részét a házigazda Sportklub férfi tőrvívói: előbb szombaton egyéniben, majd vasárnap csapatban nyertek aranyérmet.

Szombaton Sebastian Flucus címvédőként lépet pástra, ám nem sikerült megismételnie tavalyi szereplését. Ezzel együtt azonban Szatmáron maradt az aranyérem, mivel a döntőben Bogdan Dacalu 15-10-re legyőzte a Steaua színeit képviselő Vlad Porosniucot. A harmadik helyen egy másik steauás, Alexandru Georgescu és a Petrolult képviselő Victor Gheorghe végzett.

Miként Dascalu egyéniben, úgy menetelt ellentmondást nem tűrően a Flucus, Dascalu, Bodó Benjámin és Bartók Alpár alkotta Sportklub-csapat is. A döntőben a Steaua volt az ellenfél, az utolsó asszóban pedig ismét farkasszemet nézhetett egymással Dascalu és Porosniuc. Bár ezúttal szorosabbra sikerül a csata, ezúttal is a szatmári fiú örülhetett, hisz ő vitte be az utolsó két tust, 45-42-es győzelemhez segítve ezzel csapatát.

„Nagyon szépen csillog ez a két aranyérem, csapatban inkább számoltunk vele, mivel az egyéni kiszámíthatatlanabb. Dascalu azonban most bebizonyította, hogy jelenleg a legjobb tőröző korosztályában" - összegzett Lengyel Éva edző, aki File Attilával és Izsáki Arnolddal készítette fel a fiúkat.

A tőrözők viadalával még nem ért véget az országos bajnokság, hétfőn és kedden a párbajtőröző lányok mérik össze tudásukat. A Csiszár Ferenc és Nagy Lehel által felkészített szatmáriak közül heten indulnak az ob-n, Amalia Tătaran, Bianca Oros, Sandra Pop, Nagy Csilla, Teodora Drăguşin, Teodora Coste és Pallai Amarillisz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: