2017-07-26 17:23:00• hírek • Kocsis Zoltán

Két amerikai és egy litván játékossal erősít a VSK

Marina Solopova
Marina Solopova

Jelentős újdonságokról és újításokról számolt be szerdán a Szatmárnémeti Városi Sportklub vezetősége azon a sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a női kosárlabdacsapat keretét.

Noha a bajnokság csak október elején kezdődik, a VSK vezetői nem tétlenkedtek: máris kialakították a csapat keretét!

A tavalyi keretből öten maradtak: Krisztina Baltics, Oláh Andrea, Alexandra Uiuiu, Szmutku Renáta és Valentina Bolba. A fiataloktól felkerült a nagyok közé Kádár Annamária és hazatért Diana Moldoveanu is. Utóbbival kapcsolatban rossz hír azonban, hogy megsérült a 20 éven aluliak Európa-bajnoksága előtt, ezért neki ki kell hagynia a szezon első felét.

Ami az újonnan igazoltakat illeti, a tavalyi ezüstérmestől, a Kolozsvári U-tól érkezik Andra Mandache, az amerikai Taneisha Harrison és a még junior korú Marina Sfarlea, a bajnok Sepsiszentgyörgytől pedig hazatér Andreea Pop. Dél-Koreából érkezik a szintén amerikai Destiny Williams, Csehországból pedig a litván válogatott Marina Solopova. A vezetőség tárgyal még egy irányítóval, aki várhatóan hétfőn írhat alá.

De változás történt a csapat kispadján is, ahol a portugál José Araujót a Targovistéval korábban bajnoki címet szerző Marius Doba váltja. A munkáját Octavian Boian, valamint a várandós Oláh Andrea segíti majd. Utóbbi reményét fejezte ki, hogy a szülést követően a tavaszi szezonban már visszatérhet a pályára.

A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy a csapatnak versenyben kell lennie az érmes helyekért a bajnokságban és a Román Kupában egyaránt. A Közép Európa Kupában való indulás kapcsán a vezetők még várják a cseh szövetség visszajelzését.

Jelentős újítás, hogy a csapat mérkőzéseit élőben lehet majd követni a klub Youtube-csatornáján. A Both Katalin terembe ennek ellenére sok szurkolót várnak, ezért egy mobil lelátóval növelik meg a befogadóképességét.

A 2017-2018-as szezon küzdelmei szeptember végén kezdődnek: 27-én és 30-án a Román Kupában a Kolozsvári U-val csap össze a VSK. A bajnokság október 4-én kezdődik, a VSK ekkor a Targovistét fogadja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: