2020-05-13 13:09:32• hírek • közlemény

Két alkotás vár még gazdára a jótékonysági árverésen

Balra Akerman Csaba, jobbra Szabó János Szilárd alkotása.
Balra Akerman Csaba, jobbra Szabó János Szilárd alkotása.

A Harag György Társulat jótékonysági árverésén vásárolhatók meg a képzőművészeti alkotások, amelyek a Költészetünk Ünnepe online műsorban egy Pilinszky-versből ihletődve születtek. Ezek eladása révén az SMA1-beteg Kicsi Noel gyógykezelését támogatja a társulat. 

Képzőművészek és képzőművészettel is foglalkozó színházi alkotók is vállalkoztak a feladatra, miszerint a Költészetünk Ünnepe Online 2020, internetes, költészetnaphoz kapcsolódó műsorfolyam részeként Pilinszky János Ne félj című költeményét teszik láthatóvá, egyebek mellett a festészet és grafika segítségével. Az elkészült művekből több már el is kelt a jótékonysági árverésen, amellyel az életét is veszélyeztető genetikai betegségben szenvedő kisfiú, Kicsi Noel gyógyszerének megvásárlását támogatja a Harag György Társulat.


Bába István alkotásáért a debreceni Elek Anikó 50 ezer forintot adott, Tőkés Imola alkotását a szegedi Farkas László vásárolta meg 30 ezer forintért. Erdei Máté alkotása Szatmárnémetiben talált gazdára, Laskodi Judit 110 lejt ajánlott érte.


A Civil Jótékonysági Licit Erdélyi Magyarok - Kicsi Noel SMA1 Facebook-csoportban Akerman Csaba képzőművész és Szabó János Szilárd színész alkotására lehet még licitálni. Előbbi vászonra vitt akril festményének kikiáltási ára 85 euró, utóbbi papírra vitt grafit, vízzel oldható filc és körömlakk felhasználásával létrehozott művének alapára 50 lej.


Akerman Csaba és Szabó János Szilárd alkotásaira ide kattintva lehet licitálni.


A művek születésének folyamatát itt tekinthetik meg (részlet a Harag György Társulat 2020. 04. 18-án közzétett műsorából), a teljes, több mint öt órás, Költészetünk Ünnepe ONline című műsor pedig ide kattintva érhető el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: