2008-07-17 12:08:00• hírek • Józsa János

Hiány van rendőrökből

 Szatmár megyében legalább 130 rendőri állás betöltésére lenne szükség.

Megyénkben hiány van rendőrökből. Legalább 130, különböző hatás- és munkakörben dolgozó rendőrre lenne szükség, de ez nem nem befolyásolja a rendőrség jelenlegi működését, derül ki a féléves eredményekből.

Szatmár megyében 20 rendőrtisztre, legalább 100 ügynökre és 10 civil foglakozáskörben dolgozóra lenne szükség, de, ahogy Liviu Taut, a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség vezetője, tegnapi sajtótájékoztatójukon elmondta, inkább legyenek kevesen és jók, mint sokan és olyanok is, akik szégyent hoznak a hatósági intézményre. Ezzel arra a közelmúltbeli (június 27.-ei) esetre utalt, amikor kettő, a Közúti Rendőrség kötelékébe tartozó ügynököt azon kapott a Korrupcióellenes Igazgatóság, hogy csúszópénzt fogadtak el bizonyos kihágások elnézéséért. Mint kiderült, az óta felfüggesztették őket tisztségükből és eljárást indítottak ellenük.

zsarukonf3

Mint a sajtótájékoztatón kiderült, a Szatmár Megyei Rendőrség tevékenysége mindemellett kiemelkedőnek mondható, 2008 első félévének adatai alapján ugyanis úgy az erőszakos bűncselekmények, mint az utcai lopások és garázdaság egy csökkenő tendenciát mutatnak. Míg tavaly, az első félévben 13, idén eddig mindössze hét erőszakos bűncselekmény történt megyénkben – egy gyilkossággal, melynek tettese máig ismeretlen -, a garázdaság 62%-os, az utcai lopások pedig 33%-os csökkenést mutatnak, ami országos átlagban kiemelkedően jónak mondható.

A rendőrség idén eddig 3420 esetben indított eljárást, amivel a tizedikek vagyunk az országban, az össz-bűncselekményekből pedig 1245 gazdasági-pénzügyi, 1142 jogi, 1033 pedig más természetű. Városi környezetben 66,2%-ukat, vidéken 33,4%-ukat, míg külföldön 0,4%-ukat követték el.

J.J.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: