2009-07-01 15:08:16• hírek • Gozner Gertrud

Két áldozata van a keddi baleseteknek

Két, személyi sérülésekkel járó közlekedési baleset történt kedden, június 30-án Szatmár megyében. Az egyik incidens áldozata egy hét éves kisfiú, aki a baleset során súlyosan sérüléseket szenvedett. A második baleset sérültje egy 22 éves fiatal, aki megúszta könnyebb zúzódásokkal.

Kedd este negyed tíz körül a Lucian Blaga sugárúton történt baleset, amelynek egy ittas rendőr volt az egyik résztvevője. Egy 22 éves sofőr balra akart kanyarodni, anélkül hogy alaposan szétnézett volna, amikor is összeütközött a mögötte szabályosan közlekedő rendőrségi alkalmazott, Bonta Ovidiu által vezetett gépjárművel. A 36 éves rendőrtiszt - a Szatmár Megyei Rendőrség nyomozói irodájának munkatársa - civilben a saját gépkocsiját vezette.

Az ütközés során a szabálytalanul forduló 22 éves G. Adrian könnyebben megsérült. Mindkét sofőrnél megmérték a vér alkoholszintjét, a rendőrtisztnél a szonda eredménye 0,85 ezrelék volt, ami egyértelmű alkoholos befolyásoltságot mutat. A rendőrség nyomozást folytat az ügyben.

A hét éves kisfiút délután 14 órakor ütötte el egy autó Turc községben, a gépkocsi 36 éves bukaresti sofőrje nem tudta kikerülni az úttesten jelöletlen helyen, felügyelet nélkül átkelő gyermeket. A férfitől szintén mintát vettek a rendőrök a vér alkoholszintjének a megállapítására.

A keddi nap folyamán a rendőrök több mint 12 ezer lejnyi pénzbírságot osztottak szét a szabálytalanul közlekedő sofőrök között. Közülük ötvenen túllépték a törvényben megengedett sebességet, 41-en szabálytalanul parkoltak és állomásoztak, 54 esetben a biztonsági öv hiánya vonta maga után a pénzbírságot. Egy 32 éves máramarosi illetőségű férfi 154 kilométer/órával száguldott a Sárköz és Újváros közötti útszakaszon, amiért azonnal felfüggesztették a hajtási jogosítványát.


Összesen 12 ezer lej értékben osztottak ki büntetést a rendőrök.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: