2020-03-29 10:22:52• hírek • Szatmár.ro

Két Szatmár megyei esetben is pozitív eredményt hozott a koronavírus-teszt

illusztráció
illusztráció

Pozitív lett a Nagykárolyi Városi Kórházban ápolt 75 éves férfi koronavírus-tesztje, ugyanakkor az Avasfelsőfalui Városi Kórházban is azonosítottak egy esetet, az illető 74 éves.

Pozitív eredményt hozott a szombat estig koronavírus-fertőzés gyanújával kezelt Nagykárolyi Városi Kórházban tartózkodó 75 éves halmi férfi teszteredménye. Az információt vasárnap reggel erősítette meg, szerkesztőségünk megkeresésére, Rácz Elisabeta az egészségügyi intézmény menedzsere. Az intézményvezető továbbá elmondta azt is, hogy amint kiderült az eredmény, a pácienst a Szatmár Megyei Fertőző Betegségek Kórházába szállították át, így az éjszakát már Szatmárnémetiben töltötte.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Nagykárolyi Városi Kórház első emeleti belgyógyászatának felét lezárták, a pácienssel érintkező személyzet jelenleg lakhelyi elkülönítés alatt áll, a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság pedig hamarosan megkezdi a járványügyi vizsgálatot az intézményben.
A kórházmenedzser szerint nyugodtan kell kezelni a helyzetet, az alkalmazottak első perctől megkapták a szükséges védőfelszereléseket, a kórházat folyamatosan fertőtlenítik, így bíznak abban, hogy más nem fertőződött meg az elmúlt napok során.

Egy másik esetben is pozitív eredmény hozott a koronavírus-teszt megyénkben: egy 74 éves komorzsáni férfinél mutatták ki a vírus jelenlétét.

Az avasi férfit csütörtökön utalták be az Avasfelsőfalui Városi Kórházba, viszont pénteken máris továbbszállították egy kolozsvári gyógyászati központba.
Információink szerint a páciens egy külföldről érkező csomag átvételekor kaphatta el a vírust, melyet szomszédai hoztak neki haza Nagy-Britanniából, 12 nappal ezelőtt.  

Ugyanakkor szerkesztőségünk megkeresésére Adrian Marc, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere elmondta, a megyei kórházban mostanáig egyetlen koronavírusos eset sem volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: