2018-04-24 07:07:37• hírek • Oszkó Viktória

Két Szatmár megyei csapat már tovább is kuruttyolt az országos fordulóba

Huszadik alkalommal szervezik meg a Kurutty általános műveltségi vetélkedőt gyermekeknek – ma a megyei fordulóban mérhették össze tudásukat a csapatok.

Mi az a Kurutty? Egy olyan általános műveltségi vetélkedő, ami játékos tanulásra csábítja a gyerekeket. Igazi felfedezés, tele izgalmas feladatokkal, mesékkel, a korosztályuknak (első osztálytól negyedik osztályig) és szintjüknek megfelelő tudásanyaggal. 


Amíg “kuruttyolnak”, az érdeklődő gyerekek tanulhatnak állatokról, megismerhetnek híres embereket, belekóstolhatnak a művészetek és a zene világába, és átléphetik az idegen nyelvek kapuját is, hogy egészen új ismereteket és tapasztalatokat szerezzenek. Ráadásul barátkozhatnak is, ismerkedhetnek egymással, hiszen sokan évről-évre ott vannak a verseny megyei fordulójában. 



A kilenc – korábban a megyei elődöntőkből továbbjutott csapat - a Ion Creanga Általános Iskola dísztermében gyűlt össze április 24-én, kedden délután. Egyrészről vidám, elszánt, de azért kicsit izguló gyerekek, és persze drukkoló pedagógusok és szülők, másrészről a különböző iskolákból érkezett szakértő zsűri tagjai töltötték meg a termet.


A verseny mint mindig, most is több próbából állt. A feladatokat úgy találták ki és szerkesztették meg, hogy közel álljanak a gyerekekhez, élmény és kihívás is legyen egyben a munka. A résztvevők anyanyelvi-, zenei-, idegennyelvi-, rajz-, matematika-, gyakorlati- és növényvilág ismereteit is pontozták.


Ezúttal a Cserkészek csapata nyerte meg a XX. Kurutty Műveltségi Vetélkedő Szatmár megyei szakaszát a kilenc fináléba jutott csapat közül. A Cserkészek a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum tanulói, a csapattagok Nagy Viktória, Szolnoki Nadin, Saierli Hella és Dragos Rolland. 


A második helyezett a Zöldek fantázianevű csapat lett a Szatmárnémeti Mircea Eliade Iskolából. Csapattagok Nagy Jázmin, Lőrincz Csilla, Murvai Johanna és Balogh Petra. Ők képviselhetik Szatmár megyét Kédialmáson, az országos döntőben. Gratulálunk! 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: