2014-08-05 16:19:41• hírek • Szatmár.ro

Két Mercedes-busszal bővült a Transurban autóbuszparkja

Nemrég még Köln utcáit koptatta az a két autóbusz, amit az elmúlt hetekben vásárolt meg a Transurban. A két 14 éves busz összesen 30 ezer euróba került, egyikőjük pedig már bejárta Szatmárnémetit, a másik hamarosan kigördül a közszállításért felelős társaság udvaráról. Az új buszok két 23 éves, lassan már használhatatlan jármű helyét veszik át.

A napokban érkezett meg Szatmárnémetibe a két Mercedes autóbusz, amit a Transurban direkt beszerzéssel vásárolt meg az elmúlt hetekben. Ezekre főleg azért volt szükség, mert a közszállításért felelős vállalat parkjából hamarosan olyan 23 éves buszok esnek majd ki, amelyek állapotuknál fogva nem mennének át a műszaki vizsgán.

A két új szerzemény Németországban, Köln városában szállította az utasokat, míg a városvezetés arról nem döntött, hogy újakra cseréli ezeket. A buszok 14 évesek és közel százan utazhatnak bennük egyszerre - a 33-34 ülőhely mellett 65 állóhely van bennük. A járművek jó állapotban vannak, középső ajtajuknál mozgássérültek, kerekes-székesek számára is megvannak teremtve a feltételek az akadálymentes felszállásra.

Az újabb buszoknak nem lesz egy-egy meghatározott útvonala, ezek bármelyik autóbuszvonalon felbukkanhatnak majd - tudtuk meg Molnár Csabától, a Transurban technikai igazgatójától. Molnár azt is elmondta: jelenleg 43 busz van a társaság tulajdonában, ezek egy része pedig megérett a cserére. A legfiatalabb buszok 8 évesek, ebből 15 darab járja az utcákat. A kisebb, 40 személy szállítására alkalmas járművek már 13 évesek - ezekből tíz darab van.

Hat darab csuklósbusszal is rendelkeznek, amelyek az 1990-es évek elejében lettek gyártva - ezek 150 utas szállítására alkalmasak. Hamarosan nyugállományba vonul két darab egyenként 100 személy szállítására alkalmas Rocar márkájú autóbusz, ám nem ezek a legrégebbiek. A legidősebb autóbusz lassan 40 éves lesz, s ugyan még használható, igyekeznek minél kevesebbszer "bevetni" ezt.

Jó állapotban vannak az új autóbuszok

Egy-egy vadonatúj autóbusz 200 ezer euróba kerülne - tudtuk meg Molnártól. Nagybánya és Nagyvárad például 270 ezer euróért szerzett be egy-egy új járművet.

Ennél is drágábbak az elektromos autóbuszok, amelyek megvásárlásával Arad és Temesvár is kacérkodott, ám eddig egyet sem vettek, csak kipróbálták őket. Az ilyenek ára 500 ezer euró körüli, és ez csak az autóbusz - a speciális töltőállomás kialakítása további kiadásokat feltételezne.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: