2019-08-14 10:29:22• hírek • Nagy Tímea

Készültség: Százzal több rendőr teljesít szolgálatot a következő napokban

Készültségben a hatóság emberei: nem csak a csendőrök és a határőrök, hanem a rendőrség is bekeményít.

A szokásosnál százzal több egyenruhás vonul ki a megye útjaira, s tartja szemmel a közlekedést, illetve a közfegyelmet. Augusztus 15–18. között minden évben megszaporodik a balesetek és a szabálysértések, bűncselekmények száma. A hatóság elejét veszi a bajnak.

 

A problémák megelőzése nem csak rajtuk, hanem a lakosságon is múlik. Íme néhány intelem, mely biztonságosabbá teszi a gyalogos és autós közlekedést:

 

A közlekedési balesetek megelőzése érdekében a rendőrség arra kéri az autózókat, hogy tartsák be a jogszabályban meghatározott sebességkorlátokat, és ne fitogtassák a jármű sebességét, erejét mások számára. Ehhez kapcsolódóan tartsák be a manőverekre vonatkozó szabályokat és körültekintően járjanak el minden irányváltás előtt. Sorban, konvojban és tömegben is tartsanak megfelelő követési- és oldaltávot a többi autóshoz képest. Az út szélén parkolókra legyenek különös figyelemmel, nehogy váratlanul kiugorjon egy gyalogos vagy a másik figyelmetlensége miatt nekimenjenek a kinyíló ajtónak.

 

Torlódáskor ne kíséreljék meg megelőzni a kocsisort, mert nem lesz hova félre húzódni, elengedni a szemben, szabályosan közlekedőket – tanácsolja a rendőrség, illetve fokozott türelemre inti a volán mögé ülőket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: