2017-03-06 10:23:18• hírek • Szatmár.ro

Készülnek az ünnepre

Gőzerővel folyik a készülődés az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc idei megünneplésére. Az RMDSZ szatmárnémeti székházában a diákok már két hete készítik a kokárdákat, a Március 15-i programról pedig Kereskényi Gábort, a városi RMDSZ elnökét kérdeztük.

A hagyományokhoz hűen idén is a Villanyóránál, az Ormos-háznál veszi kezdetét az ünnepség jövő szerdán 16,30-kor. Itt megkoszorúzzuk Petőfi Sándor emléktábláját, majd a diószegi huszárok vezetésével elindul a felvonulás az István tér irányába. A Petőfi szobornál 17 órakor veszi kezdetét a koszorúzással egybekötött megemlékezés, melyen imát mond Nm. Ft. Schönberger Jenő római katolikus megyéspüspök és Nt. Király Lajos szatmári református esperes, szavalnak a Hazafias Versek Versmondó Versenyének győztesei.

Az esemény a felújított Északi Színházban zárul ünnepi műsorral 19 órai kezdettel, melynek keretében előadást tart Dr. Vesztróczy Zsolt történész, az Országos Széchenyi Könyvtár kutatója, kiosztják a Szatmárnémeti RMDSZ 2017. évi díjait és fellépnek a Harag György Társulat művészei.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. Ünnepeljük együtt Március 15-ét!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: