2009-10-26 15:45:38• hírek • Parajdi Andrea

Készülnek az ünnepélyes avatásra

Két évvel ezelőtt még düledező falairól ismerhettük az egykori Közfürdő épületét, mára azonban nem túlzunk ha azt mondjuk egyike lett a város legimpozánsabb épületeinek.

Ilyés Gyula polgármester és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal néhány alkalmazottja október 26-án, hétfőn rögtönzött terepszemlét tartottak a Kossuth kerti Közfürdőnél, hogy a pénteken esedékes hivatalos átadó előtt még szemügyre vegyék az utolsó teendőket.

A munkások még dolgoznak, az épület körül akad még tennivaló, itt-ott néhány igazítás szükségeltetik. Ám a lenyűgöző végeredmény magáért beszél. Az épületben működik már a víz és villanyszolgáltatás, csupán a gázzal akadnak problémák, viszont az ünnepélyes átadóra várhatóan ez is megoldódik.

Az épület rehabilitációjához szükséges pénzösszegre egy román-ukrán közös Európai Uniós pályázat révén sikerült szert tennie a helyi önkormányzatnak. Közel 750 ezer euró támogatást szereztek, amelyből megvalósulhatott maga a korszerűsítés, bútorzatvásárlás, illetve olyan mérőműszerek beszerzése, amelyek az itt helyet kapó levegőminőség-mérő központ működtetéséhez elengedhetetlen technológiák.

Október 30-án, pénteken 12 órától legalább száz meghívott koccint majd arra, hogy az elmúlt évek munkájának ha késéssel is, de meglett a gyümölcse.


Közfürdő épülete

Közfürdő épülete

Közfürdő épülete

Közfürdő épülete

Közfürdő épülete
Már a levegőminőségméréshez szükséges technológiákat is beszerezték


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: