2016-11-29 18:24:24• hírek • Agerpres.ro

Készülnek a szezonra a hargitai sípályák üzemeltetői

Üzembe helyezték a hóágyúkat a Hargita megyei sípályák működtetői és remélik, hogy pár napon belül kezdetét veszi az idei síszezon, amennyiben az időjárás megengedi.

A hargitafürdői hotel- és panziótulajdonosokat tömörítő Panoráma 1753 Egyesület elnöke, Kristály Péter az AGERPRES hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy amennyiben a hőmérsékleti értékek alacsonyak maradnak és tudják működtetni a hóágyúkat, esély van arra, hogy hétvégén már sízhető legyen a Csipike pálya.

A hóágyúkat már két héttel ezelőtt üzembe helyezték, azonban néha megállították ezeket, amikor a hőmérséklet 5 fok fölé emelkedett. Az elnök szerint jó lenne, ha a december 1-jei minivakáció idején elkezdődhetne a síszezon, ugyanis Bukarestből, Galacról és Kolozsvárról is érkeznek vendégek. Ha nem lehet síelni, a turisták motoros szánozhatnak, vagy megkóstolhatják a hagyományos székely konyha ételeit.

A Madarasi-Hargitán is elkezdődtek már az előkészületek. A környékbeli sípályák működtetője, Sipos Zoltán elmondta, jelenleg nem elég vastag a hóréteg ahhoz, hogy síelni lehessen, azonban van esély rá, hogy a jövő hét végén már megfelelő állapotban legyen a terep, amennyiben marad a hideg idő.

A hegyi csendőrök már felkészültek a hétvégi turistaáradatra, és biztosítani fogják a rendet az üdülőtelepeken, de szükség esetén a bajba jutott turisták mentésében is részt vesznek majd.

A túrázni vágyóknak azt ajánlják: az időjárásnak megfelelően meleg ruházattal és felszereléssel induljanak útnak, soha ne menjenek egyedül túrázni, ne induljanak el éjszaka, értesítsék a panziókat túrázási szándékukról és szükség esetén riasszák a hegyi csendőröket, vagy kérjenek segítséget az 112-es egységes segélyhívószámon.

Hargita megyében körülbelül 30 kiépített sípálya található, nagy részük kezdő és haladó szintű sízőknek felel meg a leginkább. (agerpres.ro)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: