2017-12-17 12:02:54• hírek • Bede Emőke

Készülnek a határőrök a karácsonyi hajrára

A december az év egyik legforgalmasabb hónapja, már ami a határátkelőket illeti. Számos állampolgár tér haza Európából, hogy családjával és rokonaival töltse az ünnepet, de sok külföldi is érkezik, hogy belekóstoljon a helyi ünnepi vásárokba.

Ennek okán a határőrség fokozott készültséggel vág neki az elkövetkező napoknak. Mint a Határrendőrség sajtótájékoztatóján kiderült, a legnagyobb torlódások a román-magyar határszakaszon szoktak kialakulni, azonban maximális kapacitással fognak dolgozni azon, hogy csökkentsék a sorokat.
 

A két szomszédos országot összesen 11 határátkelő köti üssze, ebből kettő található Szatmár megyében: a csanálosi, valamint a petei átkelőpont. A tavalyi statisztikák szerint összesen 4,2 millióan lépték át az országhatárt a decemberi hónap folyamán, ebből 1,5 millióan a román-magyar határon érkeztek vagy hagyták el az országot. Sőt mi több, a múlt évi adatok arra is rámutattak, hogy ebben az időszakban nem ritka, hogy megduplázódik a határátkelők napi szinten lebonyolított forgalma.
 

A határrendőrség azt javasolja az utazóknak, hogy indulás előtt ellenőrizzék a várakozási időt a hivatal honlapján. Amennyiben lehetséges, válasszák a kevésbé forgalmas pontokat, így elkerülve a nagy sorok feltorlódását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: