2010-05-12 13:58:36• hírek • Póti Orsolya

Készülnek a Városnapra

Maria Magdalena Matei
Maria Magdalena Matei

Idén a Városnap a Szatmárnémeti és Zutphen testvérvárosi kapcsolatának negyven éves évfordulója alkalmából megtartott rendezvénysorozat része lesz, melyet május 29-én tartanak meg.

A Szatmárnémeti Városnapokból a tavalyi évhez hasonlóan idén is csak városnap lesz, ugyanis csak május 29-re szerveznek ebből az alkalomból programokat, azonban a kulturális rendezvény része lesz annak a háromnapos rendezvénysorozatnak, amelyet május 28. és 30. között szerveznek Szatmárnémeti és Zutpfhen testvérvárosi kapcsolatának negyvenedik évfordulója alkalmából. A tavalyi rendezvényhez hasonlóan idén is a város főterén állítanak fel színpadot és sörsátrakat.

Megkérdeztük a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ sajtóreferensét, Maria Magdalena Mateit, hogy hogyan állnak a Városnap szervezésével. Matei közölte a Szatmár.ro-val, hogy a következő két hónapban a Zamfirescu Kulturális Központ számos esemény és koncert lebonyolítására törekszik, de a jövőheti gitárest és a gyermeknapi rendezvények mellett aktívan készülnek a közelgő Városnapra is.

A programot már korábban összeállították, és a fellépők, együttesek listája is véglegesült, már csak a költségek elintézése, és néhány kellék beszerzése maradt hátra. „A szervezés idén sem jelentett különösebb problémát a központnak, csak abból a szempontból volt nehéz, hogy egyszerre több eseményre készülünk. A szervezés során anyagi nehézségek is adódtak, mivel nagyon sok pénz ment el különféle adókra, és nem tudtuk mindig időben előteremteni a kívánt összegeket." - mondta el Matei.

Egy hete derült ki, hogy a Városnap folklór műsorát szintén a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ szervezi a Kossuth Kertben. Eddig csak román előadókkal, néptáncegyüttesekkel egyeztettek, de ismét meghívják az Egri Csodaszarvas Néptáncegyüttest, és tervezik a bogdándi néptáncegyüttes meghívását.

A részletes programról és a fellépőkről bővebben itt olvashatnak.


Tavaly is sikeres volt a folklór előadás
Tavaly is sikeres volt a folklór előadás


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: