2011-08-24 17:08:23• hírek • Szatmár.ro

Készülnek a Szakszervezetek Művelődési Házának átvételére

A költségvetés-kiegészítésből elkészítik a fűtésrendszer felújításának a tervét.

Ahogy azt már a Szatmár.ro is megírta, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal ideiglenesen lemondott az Iparosotthon megvásárlásáról, figyelmét inkább a Szakszervezetek Művelődési Házának megszerzésére fordítja.

- Az Iparosotthon talán a régió egyik legszebb épülete, de jelen pillanatban nem igazán tudunk pénzt fordítani a megvásárlására, most inkább a szakszervezetekkel egyezkedünk, hogy az új központban található Művelődési Házat birtokba vehessük - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Ilyés Gyula polgármester.

Ilyés is egyetért abban, hogy építészetileg az épület nem egy remekmű, de illeszkedik az új központ épületei közé. A városnak szüksége lenne erre a teremre, hiszen jóval több férőhelyes, mint a Filharmónia vagy az Északi Színház épülete - utóbbit ráadásul elvileg a jövő év nyarától már felújítások miatt nem lehet majd használni.

Elsőként a fűtésrendszert kel helyre hozni, ennek terveit kezdjük el elkészíteni, hiszen az nem elfogadható, hogy egy-egy nagy rendezvényen az emberek vacogva ülnek a teremben. Ám Ilyés szerint a javításra csak jövőre kerülhet sor, úgyhogy ezen a télen még hideg lesz a művelődési házban.

- Sok javítási munkálatot kell majd végeznünk, hiszen ahogy a többi városban, így itt sem költöttek a szakszervezetek a művelődési házaikra semmit, hanem hagyták szépen tönkremenni. Feltétlenül meg kell csinálni a tetőt is a beázások miatt és még számos felújítási munkálatot kell majd elvégeznünk, de ezekre egyszerre nincs pénz, így szépen sorban zajlik majd a javítás. A jövő év nyarának a végére mindenképp használhatóvá kell tenni az épületet, hiszen ha megkezdődik az Északi Színház felújítása, a két színtársulatnak itt kellene majd játszania - mondta Ilyés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: