2015-07-03 16:32:37• hírek • Szatmár.ro

Készüljünk a nagy hőségre - szombattól szerdáig nagyon fogunk izzadni!

Európa számos országában már tombol a hőség, szombattól kezdődően pedig Szatmár megyében is nagy melegre lehet számítani. Szombaton még csak 30-31 fok lesz, kedden akár 36 Celsius fokos hőségre is számíthatunk, ami igen megviseli az emberi szervezetet. Fokozottan figyeljünk a folyadékbevitelre és kerüljük a tűző napsütést!

Franciaországban már négy napja hatalmas a hőség és mértek 40 Celsius fokos hőmérsékletet is. Olaszországban a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben, a hőhullám pedig hamarosan eléri Szatmár megyét is. Az előrejelzések szerint szombaton már 30 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk, szerdáig pedig tovább nő a hőség: akkor akár 36-37 fokos maximális hőmérsékletre is számíthatunk!

A Közegészségügyi Igazgatóság azt kéri, hogy az elkövetkező napokban mindenki különösen ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre. Kerüljék a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. A tartós hőség miatt az átlagosnál melegebb időben az egészséges szervezetet is extrém igénybevétel éri, a szív- és keringési betegségben szenvedőkön túl ilyenkor bárkinél előfordulhatnak egészségügyi panaszok. Még néhány percre se hagyják a gyermekeket a parkoló autóban.

A leégés ellen is érdemes védekezni naptejjel és világos, jól szellőző, bő ruházattal. A legmelegebb órákban, 12 és 16 óra között célszerű árnyékban tartózkodni.

A járművezetőknek azt ajánlják, fokozott óvatossággal vezessenek, hiszen a nagy meleg dekoncentrációt okozhat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: