2009-11-20 12:33:09• hírek • Parajdi Andrea

Készül az ünnepi világítás

Pár napja dolgozik már a díszkivilágítás felszerelésére jogot nyert kolozsvári vállalat. Mint ismert idén  a városközpontra összpontosul az ünnepi fénykavalkád, mert így a városnak is kevesebbet kell kifizetnie erre a „hagyományra".

Idén amin csak lehetett sporóltunk a városban, hiszen az év eleje óta meg kellett kötni a nadrágszíjat, hogy átvészeljük a nehéz pénzügyi helyzetet. Míg tavaly  280 ezer lejt fordítottak arra, hogy a szatmárnémetiek is érezhessék a karácsonyi ünnepek hangulatát, addig idén csak 175 ezer lejt szánttak erre a célra. Ebben az évben nem díszítik ki a városba vezető sugárutakat, inkább a városközpont ünnepi külsőbe öltöztetésére koncentrálnak, ezeknek ugyanis nagyobb a hatékonyságuk. A Főtér, a Színház utca, a Kazinczy út és az I.C. Bratianu sugárút feldíszítésére összpontosítanak, ahol kizárólag fehér égőkkel világítanak majd. Az elkülönített összeg legnagyobb része, vagyis 153 ezer lej a központ díszítéséhez kell.

Nem mondanak le arról a hagyományról sem, hogy a város különböző pontjain óriásfenyőt helyeznek el, összesen nyolc karácsonyfa lesz a városba: a Főtéren, a Vasile Lucaciu téren, az Új  Főtéren, a Romana téren, a Megyei Kórház előtt, a  16-os lakótelepen, a 17-es lakótelepen és Szatmárzsadányban. A városvezetés bízik benne, hogy bár szerényebb lesz az ünnepi díszkivílágítás a hatása nem marad majd el. A fények Románia nemzeti ünnepére december elsejére gyúlnak ki.


Lassan kikerülnek az ünnepi díszkivilágítás kellékei Szatmárnémeti utcáira.
Lassan kikerülnek az ünnepi díszkivilágítás kellékei Szatmárnémeti utcáira


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: