2018. szeptember. 24., hétfő
Névnap:
2017-08-10 15:35:27• hírek • Agerpres.ro

Készül az új tanügyi törvény!

Szeptembertől elkezdenek dolgozni a tanügyi törvény módosításán, az új jogszabálytervezet egy év múlva, 2018 szeptemberében kerül majd a parlament elé - nyilatkozta Liviu Pop tanügyminiszter csütörtökön Kolozsváron, a romániai felsőoktatási diákszervezetek fórumán.

"Biztosíthatom önöket, hogy szeptember 1-jétől részesei lehetnek a tanügyi törvény módosítási folyamatának, ahogyan azt a kormányprogramban is ígértük" - mondta a miniszter, majd hozzátette, hogy széles körű konzultációt követően fogják véglegesíteni a tervezetet, jövő szeptemberben.

A miniszter arról is beszélt a fórumon, hogy a tervezett 30 új egyetemi bentlakásból hét esetében már elindították a licitet "A galaci, aradi, temesvári, ploieşti-i, piteşti-i, konstancai és bákói egyetemeknek jól összeállított iratcsomóik voltak; a többi egyetem is összeállítja ezeket, hogy meghirdethessék a versenytárgyalást, és így a kormány mandátumának lejártáig elkészülhet a 30 új bentlakás" - tette hozzá a tárcavezető.

Az Egyetemista Szervezetek Országos Szövetsége Kolozsváron tartja augusztus 9-e és 17-e között a diákszervezetek 12. országos fórumát, amelyen több mint 500 egyetemi hallgató vesz részt az országból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: