2010-08-02 13:22:06• hírek • Szatmar.ro

Készül az első új parkoló

A 16-os negyed lakosainak javaslatát, észrevételeit várja a polgármesteri hivatal a Rodului téren történő parkoló kialakításában, tudtuk meg Ilyés Gyula polgármestertől.

Az említett negyed felújításáról már régóta cikkezett a szatmárnémeti sajtó, többször volt szó utak, parkok parkolók modernizálásáról. A garázsok lebontása is nem egyszer terítékre került. Volt, aki egyet értett és volt aki jogtalannak érezte ezt. A döntés azonban már végleges, a garázsok mennek, a parkolók jönnek.

A városvezető elmondta, rengetegen panaszkodnak a garázsok megszüntetése miatt, mások, akik bár rendelkeznek személygépkocsival, azonban ezekkel való parkolásuk igen körülményes, egyetértenek a döntéssel. A lakosságnak egy másik része parkokat szeretne a tömbházak között látni a beton-, illetve aszfaltrétegek helyett. Természetesen a parkok létesítésének igénye is jogos, azonban azt is figyelembe kell venni, hogy a 16-os negyed lakosai számára jelenleg nincs megoldva a parkolási lehetőség, ezek a területek pedig ideálisak erre - mondta Ilyés.

Az érintettek 4-én, szerdán 14 órától a Polgármesteri Hivatalban mondhatják el véleményüket a városvezetőknek, ötleteket, tanácsokat adhatnak annak érdekében, hogy a tervezett parkoló minél jobban megfeleljen az óhajoknak.

A polgármester elmondása szerint akár heteken belül is elkezdődhetnek a munkálatok az említett területen, annak érdekében, hogy minél hamarabb átadhassák a parkolóhelyeket a lakosságnak. A tervek szerint ebben az évben minden bizonnyal sor kerül majd még egy parkoló létesítésére.


Heteken belül kezdődhetnek a munkálatok
Heteken belül kezdődhetnek a munkálatok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: