2009-09-10 17:12:06• hírek • Szatmár.ro

Készül az Erdélyi Magyar Ki Kicsoda

Több ezer adatlap érkezett Erdély minden részéről, illetve az ország más területeiről az Erdélyi Magyar Ki Kicsoda szerkesztőségébe.

Közöttük számos olyan modellértékű életpályát és kivételes teljesítményt ismerhettünk meg, amelyre büszke lehet az egész romániai magyar közösség. A könyv potenciális szereplői  közül azonban vannak olyanok is, akik  még nem küldték be adatlapjukat, ők október elsejéig még megtehetik - számolt be Stanik István főszerkesztő, a lexikon előkészítésének helyzetéről.

„Az Erdélyi Magyar Ki Kicsoda kiadásának elsődleges célja, hogy időről időre számba vegye és felmutassa közösségünk aktív tagjait és intézményrendszerét. Azokat a személyiségeket, akik a politika, közélet, egyházak, tudományok, oktatás,  irodalom, művészetek, közművelődés, sajtó, civiltársadalom, sport, üzleti élet területén értékeket teremtettek vagy közösségi feladatokat láttak el. És azokat az intézményeket, civilszervezeteket, amelyek hozzájárultak szociális és gazdasági problémáink megoldásához, kulturális életünk gazdagításához. Ezeket az eletpályákat - mint mozaik kockákat - egymás mellé téve,  kialakítható az erdélyi magyar közösség csoportképe. Ezek voltunk mi 2009 végén. Ezért fontos, hogy egyetlen megjelenítésre érdemes életpálya sem maradjon ki belőle, hogy egyetlen eleme sem hiányozzon a rólunk alkotott képnek. Ezért fontos, hogy - a rosszul értelmezett szerénységet félretéve - minden potenciális szereplő időben beküldje adatlapját, hiszen rajtuk is múlik, hogy egy erős, értékekben gazdag erdélyi magyarságot felmutató, hasznos kézikönyv születik. A könyv közösségi jelentősége mellett, egyfajta erkölcsi elégtételt is nyújthat a benne szereplőknek, azzal hogy életpályájuk, tevékenységük rögzítésre és nyilvánosságra kerül. Hogy unokáink is láthassák, életünk nem telt el nyomtalanul  - mondta Stanik István.

A kiadó tehát október 1-ig, továbbra is várja a személyiségek adatlapját, amely a www.kikicsoda.ro honlapon online is kitölthető, az onnan letölthető változatát pedig e-mailen vagy postán lehet beküldeni a kiadóba. Remélhetőleg minden tevékeny és szép életpályát maga mögött tudó ember benne lesz a decemberben megjelenésre kerülő Erdélyi Magyar Ki Kicsoda harmadik kiadásában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: