2017-07-05 15:17:04• hírek • Szatmár.ro

Készül a szatmári gyalogoshíd megvalósíthatósági tanulmánya

"Hosszú évek tétlensége után rövidesen modernizálja és rehabilitálja a város egyik legszebb zöldövezetét a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal" - írja az intézmény sajtóközleménye.

A modernizálás kapcsán találkozott szerdán Kereskényi Gábor polgármester, Altfatter Tamás alprefektus és Vasile Andries, a Szatmár Megyei Vízügyi Igazgatóság vezetője. Az összejövetelen, amelyen rajtuk kívül részt vett még Maskulik Csaba városmenedzser, Dan Pop főépítész és Günthner Tibor tanácsos, megtekintették a leendő, Szamoson átívelő gyalogoshíd helyét.

Kereskényi Gábor polgármester kifejtette, szeretnék, ha a gyalogoshíd – amelynek most készül a megvalósíthatósági tanulmánya – nem csak egy egyszerű átkelőhely, hanem a város egyik ékköve lenne. Itt ugyanis nem zavarják majd a gépjárművek a lakosokat, így adott esetben egy kikapcsolódást is jelenthet majd egy itteni séta.

A polgármester középtávú tervei között szerepel a Szamos és a töltés közötti terület rendezése is, amely ezzel Szatmárnémeti egyik legszebb zöldövezetévé válhat, hiszen a körülmények adottak hozzá, csak hosszú évek során senki nem foglalkozott ezzel.

A városvezető egyúttal bejelentette, hogy hamarosan elkezdik a Transilvania sugárút feletti felüljárók modernizálását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: