2011-10-10 15:37:07• hírek • Szatmár.ro

Folytatódnak a fejlesztések a szatmári egészségügyben

Amióta az egészségügyi minisztérium úgy döntött, hogy decentralizálja az egészségügyi intézményeket, azóta a Szatmár Megyei Tanács (MT) átfogó kórházfelújításokba kezdett. A munka pedig dübörög tovább, a sorban a következő az Eötvös (Cuza Voda) utcán található poliklinika lesz.

Az intézményben jelenleg is folyik az állapotfelmérés, amely a hét közepén érhet véget. Ezt követően írják majd ki a közbeszerzési licitet a kivitelezés elvégzésére. Amint az Csehi Árpád, az MT elnöke a szatmár.ro-nak elmondta, az épület eléggé lelakott állapotban, látszik rajta, hogy évtizedek óta nem foglalkoztak az állagával.

A tanácselnök elmondta, hogy az épülete teljes külső-belső felújításon esik majd át, amely munkálatok a várhatóan egy millió euróba kerülnek és jövő májusig tarthatnak. Ezt követően az intézményben járóbeteg-ellátás folyik majd és ide kívánják költöztetni a Megyei Kórház hasonló részlegét is. A poliklinika épületének egy részét jelenleg bérlik, ám ezeket a kereskedelmi szerződéseket az év végén nem hosszabbítják meg, így az épület jövő nyártól teljes egészében a járóbeteg-ellátást szolgálja majd.

Ami a Megyei Kórházat illeti, jelenleg folyik az újonnan beszerzett komputertomográf és röntgengép akkreditálása. Csehi szerint október hónap folyamán teljes egészében elkészül a sürgősségi osztály is, amelynek az átadására is sor kerül novemberig. Szintén célegyenesben van a Járványkórház felújítása is, már csak napok-hetek kérdése ezen felújított egészségügyi intézmény átadása is.

Szintén a Megyei Kórházzal kapcsolatos hír, hogy befejeződött egy magyar-román határon átnyúló projekt, melynek köszönhetően két modern sebészeti műtőt hozhatnak létre az intézményben. Ez összesen 900.000 euróba kerül majd és vélhetően tavaszra ez is elkészül.

A poliklinikát is fel fogják újítani

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: