2009-05-02 17:22:57• hírek • Ferencz Noémi

Készül a bizalmatlansági indítvány

Az ellenzéki pártok bizalmatlansági indítvány benyújtását tervezik a kormány által hozott intézkedések miatt. Varga Attila képviselő szerint, jövő héten benyújtják az indítványt, melyet majd vitára bocsátanak a parlamentben.

Az ellenzéki honatyákat főleg a május elsejétől életbe lépő kötelező minimáladó bevezetése késztette a bizalmatlansági indítvány benyújtására. A liberális párti képviselők már ezen a héten benyújtották volna az indítványt azonban az RMDSZ javaslatára még kiegészítik azt.

"A bizalmatlansági indítványban tulajdonképpen a kormányprogram egész bírálatát szeretnénk belefoglalni. Nem értünk egyet például a dekoncentrált intézmények vezetőinek leváltására vontakozó törvénnyel sem. Lehetséges, hogy felülvizsgálják ezt a sürgősségi kormányrendeletet. Rendkívül aggasztó azonban, hogy a kormánynak nincs válságkezelési programja" - magyarázta Varga.

 

 

 

Varga szerint, az indítvány biztosan nem lesz elfogadva, mivel 73%-os parlamenti többséggel ez lehetetlen, annak ellenére, hogy sok kormánypárti politikus sem ért egyet ezekkel az intézkedésekkel. A cél az, hogy figyelmeztessék a kormányt, hogy hibás gazdaság-politikát folytat.

"Ilyen súlyos helyzetben kötelességünk reagálni ezekre az inkompetens intézkedésekre"- jelentette ki.

A bizalmatlansági indítvány benyújtását követően a két ház vezetője elé kerül a dokumentum, majd összeül egy bizottság, ezt követően beolvassák a parlamentben, majd 3 nap múlva sor kerül a bizalmatlansági indítvány megvitatására.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: