2012-04-27 12:10:23• hírek • Szatmár.ro

Készül a Rákóczi-szobor

Terepszemlét tartottak az illetékesek a Láncos-templom hátánál lévő zöldövezetnél, melyen a tervek szerint májusban felállítják II. Rákóczi Ferenc fejedelem szobrát.

Tekintettel arra, hogy jelenleg folyamatban van a területrendezési tervek és a talapzat tervének véglegesítése, a szoborállítás leendő helyszínén ma délelőtt a szobor elkészítésével megbízott Deák Árpád nagyváradi szobrászművész (az István téri Petőfi szobor alkotója), Korda Zoltán lelkipásztor, Kereskényi Gábor alpolgármester, az RMDSZ szatmárnémeti elnöke, a tervező, valamint a városháza területrendezési főosztályának munkatársai egyeztettek a teendőkről.

„A szobor elkészítésének munkálatai jól haladnak, ha minden jól megy, egy méltóságteljes ünnepség keretén belül május 31-én felavathatjuk a vezérlő fejedelem szobrát városunkban" - tájékoztatott Kereskényi Gábor.

Az alpolgármester hozzátette, a megbízók elégedettek mind a művész munkájával, mind pedig a területrendezési tervekkel, melyeknek köszönhetően a templom hátsó bejáratával szembeni parkocska Szatmárnémeti egyik üde színfoltjává válik alig több, mint egy hónapon belül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: