2015-10-13 15:27:14• hírek • Kocsis Zoltán

Készül a III. Kolbásztérinbába -Te felkészültél?

A esemény nem csak a kolbászversenyről szó majd. A szokásoknak megfelelően lesz kézművesvásár, néptáncbemutató, borkóstoló, a gyerekeket pedig kézműves-foglalkozással és egyébb meglepetésekkel várják.

Ami Békéscsabán a Csabai Kolbászfesztivál (amúgy október 22-25. között lesz idén), az kisebb és családiasabb változatban Szatmárnémetiben a Kolbásztérinbába. A Borókagyökér Egyesület rendezvényéből immár szerencsére hagyomány lett, így a harmadik Kolbásztérinbába idén sem maradhat el. A szervezők már várják is a csapatok jelentkezését.

A kolbász szatmári fesztiválja (vagy tetszés szerint: a szatmári kolbász fesztiválja) idén november utolsó előtti szombatján, 21-én lesz a Borókagyökér Egyesület Nagy Rét (Ratu Mare) utca 122. szám alatti otthonában, a Szejke-tanyán.

A szervezők máris várják a legtöbb öt fős csapatok jelentkezését. A nevezési díj csapatokként 300 lej vagy 20.000 forint. Jelentkezni 19-ig, csütörtökig lehet a Borókagyökér Egyesület Facebook-oldalán, borokagyoker@gmail.com email címen vagy Szejke Juditnál a 0729-677930-as telefonszámon. A program szerint 9 és 10 óra között regisztrálhatnak majd, aztán a csapatok felvonulását követően fordul komolyra a dolog.

A csapatok 10 óra után kapják majd meg a húst és ekkor kezdődhet a kolbász elkészítése. A versenyzők átveszik a szervezők által biztosított kellékeket, valamint a húst, majd feldíszítik az asztalt, elkészítik a kolbászt. A zsűrizéshez minden csapat lead majd egy 50 cm-es sült kolbászt, ezt bírálják el a szakemberek.

A zsűri pontozza a csapatot (öltözet, szervezés, jó hangulat), a hozzávalók előkészítését, az asztaldíszítést (elrendezés, dekoráció, hagyományos termékek, eredetiség), a kolbászkészítés folyamatát, a kolbász ízét és aspektusát. Szintén zsűrizésre kerül a Mesterségünk címere alkotások. Ezekre a benevezés díjtalan és bármilyen „sertés-alkatrész" felhasználható hozzá. A szervezők nagyvonalú időpont-meghatározással 16 és 18 óra közé helyezték a díjazást - addig készülhetnek az ízletes kolbászok.

Utána pedig indulhat a banzáj, a felhőtlen szórakozás és bulizás!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: