2018-02-16 12:32:12• hírek • Közlemény

Készítsd el te a legszebb húsvéti képeslapot!

Az elmúlt évek szokásaihoz hasonlóan idén is versenyt indít a Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete, hogy megtalálja a legötletesebb, legvidámabb képeslapot, amit saját kezűleg készítettek.

A téma a húsvéti ünnepkörhöz és hagyományokhoz kapcsolódik, így a szervezők olyan alkotásokat várnak, amelyek valamilyen formában megmutatják az ünnep varázsát. Már tavaly is nagyon népszerű volt az akció, összesen 18 iskolából 164 képeslap és 40 rajz érkezett a versenyfelhívásra. A képeslapokat idén is az RMDSZ székházba, a Mihai Viteazul utca 10. szám alá kell eljuttatni. A kreatív rajzokat február 15-től egészen március 13-ig várják a szervezők.


Minden képeslap esetén fel kell tüntetni az alkotó nevét, életkorát, osztályát és iskoláját, valamint a szűlők vagy egy tanító telefonszámát. A legügyesebb kis művészeket ezúttal is értékes nyeremények várják.


A tavalyihoz képest újdonságnak számít, hogy idén nem csak a rajzolók örülhetnek majd, hanem a rászoruló gyerekek is. A  húsvéti képeslapokat ugyanis március 14-től a Szatmárnémeti Északi Színház előcsarnokában, a Harag György Társulat előadásai előtt meg lehet majd vásárolni. A befolyt összegből az Erdélyi Langdon Down Transilvania Egyesületet szeretnék támogatni.


A díjátadás a Langdon Down Egyesület székhelyén lesz március 23-án, 15:00 órakor, ahol a rajzolók és a megajándékozottak közösen öltöztetnek majd fel egy tojásfát is.


„Meggyőződésem, hogy a nők szerepvállalása a közéletben nem csak azért szükséges, hogy jól mutassanak az erről szóló statisztikák. A mi akcióink mögött ugyanis mindig ott van a segítő szándék is, legyen az a nők elleni erőszakról szóló előadás vagy egy könyvbemutató. Karácsonykor a cipősdoboz akciónkkal segítettünk, most pedig az állami gondozásban élő gyerekek mindennapjait szeretnénk szebbé tenni úgy, hogy ebbe más gyermekeket is bevonunk.” – mondta az akciójukról Poszet Kinga, a Nőszövetség elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: