2012-03-12 16:22:10• hírek • Szatmár.ro

Kokárda készítés és Méhes Kati előadása

fotók: BeePhoto
fotók: BeePhoto

Az RMDSZ szatmárnémeti székházában szerdán (március 14) a kokárda készítést követően 18 órától Méhes Kati színművésznő "Föl, föl vitézek..." címmel anekdota csokrot ad elő olyan emberekről, akik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc vezető egyéniségei, hősei, vagy éppen áldozatai lettek.

Az előadásában huszárnóták és olyan korabeli dalok szerepelnek, amelyek a nép ajkán maradtak meg napjainkig. Ezen kívül már csak három nap áll az iskolások rendelkezésére, hogy az RMDSZ-nél zajló kokárda készítő kézműves foglalkozáson varrjanak maguknak, iskolatársaiknak, tanáraiknak vagy rokonaiknak nemzeti színű kitűzőt.

Legutóbb a Ion Creanga Általános Iskola tanulói látogattak el a Mihai Viteazul 10. szám alatti székházba, hogy egy rövid, de annál érdekesebb történelmi áttekintést követően próbára tegyék kézügyességüket. Március 12-én a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, 13-án az Aurel Popp Művészeti Líceum, míg 14-én 16 és 18 óra között a Balcescu-Petőfi Általános Iskola, valamint az Avram Iancu Általános Iskola diákjai ülnek neki a kokárda készítésnek.

Természetesen nem csak az adott iskolák diákjait látják szeretettel a szákházban, hanem minden olyan fiatalt, akik ily módon szeretnének felkészülni az ünneplésre.

Kokárdát készítettek a Ion Creanga iskola diákjai is

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: