2013-02-27 10:36:25• hírek • MTI

Készíts magadnak kokárdát az RMDSZ-nél

Az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról minden év márciusának idusán megemlékezünk, feltűzzük ruhánkra a nemzeti színű kokárdát.

Az RMDSZ szatmárnémeti szervezete - a tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel - úgy döntött, hogy idén is megszervezi a kokárdakészítő délutánokat.

Ilyenkor többnyire egy-egy iskola diákjai látogatnak el a székházba, hogy saját kezükkel készíthessék el azokat a nemzeti színű kokárdákat, amelyeket azután ők és szeretteik viselnek majd idén március 15-én, így próbáljuk meg azokhoz a fiatalokhoz is közelebb vinni a megemlékezés szükségességét, akik már tényleg csak a könyvekből vagy tanáraiktól hallhattak arról, hogy mit is tettek eleink a szabadságunk érdekében.

A szervezők szerint ez egy olyan esemény, amely segítségével szó szerint kézzelfoghatóbbá válik a történelmi esemény egy jelképe. Az RMDSZ szatmárnémeti székházában (Mihai Viteazul utca 10. szám) március 4. és 14. között hétköznaponként 16 és 18 óra között azonban nem csak iskolások szervezett csoportjai, hanem bárki elkészítheti magának a kokárdát, amelyet azután az ünnepségek egyikén viselhet is.

A kokárda készítés közben a kísérőtanárok beszélnek majd az ünnep jelentőségéről és a kokárda színeinek jelentéstartalmáról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: