2020-03-29 12:30:59• hírek • Szatmár.ro

Készíts esszét, keresztrejtvényt, vagy egy dísztárgyat környezetvédelmi témában!

Foto: pixabay
Foto: pixabay

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség (APM) munkatársai egész tanévben azon dolgoznak, hogy a megye környezetvédelmi ügyei mellett az iskolások számára is különböző programokat biztosítsanak a környezetvédelmi-nevelés érdekében.

Ezen programok rendszerint olyan eseményekhez kötődnek, mint a Víz Nemzetközi Napja, az Erdők Hava, a Föld Napja, a Madarak Napja, a Környezetvédelmi Világnap, a Biodiverzitás Napja, stb. De évről-évre az iskola másként hete alkalmából is különböző programokat szervez az ügynökség.

Sajnos ezek az eseményeket az idei esztendőben a járványügyi szigorítások miatt nem fogják tudni az előző években tapasztaltakhoz hasonlóan megtartani, éppen ezért más alternatíva mellett döntöttek az ügynökség munkatársai. 
Békéssy Erzsébet az APM igazgatója szerkesztőségünknek elmondta, kihasználva a koronavírus miatt otthonmaradásra kényszerítő helyzetet, három feladatot találtak ki az iskolások számára, melyeket az elkövetkező hetekben és hónapokban lehet majd teljesíteni.

Lehetőség lesz esszét írni, keresztrejtvényt készíteni, illetve újrahasznosított hulladékból valamilyen dísztárgyat létrehozni.

Az egyik feladat tehát az esszéírás, mely során a diákok valamilyen környezetvédelmi témáról írhatják le gondolataikat, olyan eseményekhez kötődően, mint a Víz Világnapja, az Erdők Hava, a Madarak Napja és a Föld Napja. Ezeket a fogalmazásokat június 5-én, a Környezetvédelmi Világnap alkalmából értékelik majd az ügynökség munkatársai, sőt, az írások helyet kapnak majd egy brosúrában is, mely az online történő környezetvédelmi tevékenységek eredményességéről fog szólni.

A második feladat a keresztrejtvény-készítés, mely során egy 14x19 mezőből álló rejtvényt kell majd létrehozzanak a diákok, úgy, hogy a megfejtés egy szintén környezetvédelmi témára utaljon.

A harmadik feladat egy újrahasznosított-hulladékból létrehozott tárgy készítése lesz, melyről fotót küldhetnek majd a diákok az ügynökség számára. Ennek célja, hogy az otthoni kényszer bezártság idején a diák megtanulja a szelektív hulladékgyűjtést, és megértse az újrahasznosítás fontosságát. E tárgyakat a május 21-ére tervezett, de várhatóan elmaradó szatmári virágkarnevál napján fogják értékelni.

Békéssy Erzsébet a feladatokkal kapcsolatosan elmondta, mintegy 70 Szatmár megyei iskola diákjainak munkáit várják, a munkákat pedig az office@apmsm.anpm.ro email címre küldhetik el a diákok. Természetesen a feladatok nem kötelező jellegűek, viszont minél többen részesei lesznek az akciónak, annál izgalmasabb lesz a végeredmény, hiszen minden beküldött munka helyet kap a fent említett brosúrában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: