2016-08-14 11:16:26• hírek • Hirado.hu

Késsel támadt az utasokra és gyújtogatott egy férfi egy svájci vonaton

Késsel és gyúlékony folyadékkal támadt egy vonat utasaira Svájcban szombat délután egy férfi, hat embert megsebesített - adták hírül a svájci hatóságok.

St. Gallen kanton rendőrségének közleménye szerint egy 27 éves svájci férfi a vasúti kocsiban gyúlékony folyadékot locsolt szét, amely lángra kapott. A férfinál kés is volt.
Hat áldozatát - köztük egy hatéves gyermeket - égési sérülésekkel és szúrt sebekkel szállították különböző kórházakba. Három áldozat nő, 17, 34 és 43 évesek, kettő férfi, ők 17 és 50 esztendősek. Némelyikük sérülései súlyosak.

A támadó is megégett, ő szintén kórházba került.

A rendőrség szóvivője egyelőre csak annyit közölt a férfi lehetséges indítékáról, hogy nem zárható ki, pusztán indulatból cselekedett, terrorizmus lehetőségére gondolni szerinte "túl messzemenő következtetés lenne".

A vonat a liechtensteini határ közelében haladt, Buchsból Sennwald felé, és a férfi nem sokkal azelőtt támadt az utasokra, hogy a szerelvény Salez vasútállomására ért. A vonaton a támadás pillanatában több tucat utas tartózkodott.

Svájcban emberemlékezet óta nem történt hasonló eset - jegyzi meg a Reuters brit hírügynökség, hozzátéve, hogy Franciaországban, Németországban és Belgiumban több támadás is érte a lakosságot az utóbbi másfél évben. Ezek elkövetőiként zömmel az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet jelentkezett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: