2009-01-08 12:31:36• hírek • Szatmar.ro

Szívinfarktus végzett Terryvel

A francia motoros a Dakar második szakaszán tűnt el és szerdán holtan találták.

A 49 éves Pascal Terrynek, aki idén indult először a Dakaron, vasárnap, a Santa Rosa és Puerto Madryn közötti szakaszon tűnt el, a szervezők szerdán találták meg, sajnos már holtan.

 

Terry vasárnap 197 kilométer megtétele után rádión jelezte a szervezőknek, hogy kifogyott az üzemanyaga. Ezt követően azt jelentette a központnak, hogy egyik versenytársától kapott valamennyi benzint, amivel továbbment. A későbbiekben a szervezők próbáltak műholdas kapcsolatba lépni vele, de ez nem sikerült. Este olyan hírek is napvilágot láttak, mely szerint Terry beért a táborba. Ez sajnos tévesnek bizonyult.

A francia pilóta már vasárnap este aktiválta a digitális vészjelzőjét, amit a párizsi központ észlelt is, valamilyen oknál fogva azonban Argentínában csak hétfőn szereztek erről tudomást. A szervezők előbb egy autót és a polgári védelmet küldték a megkeresésére, később aztán a csendőrség is beszállt a mentőakcióba.

Pascal Terryt helyi idő szerint szerda hajnalban találták meg, egy nehezen megközelíthető, bokrokkal sűrűn benőtt helyen. Mellette élelmet és vizet is találtak.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: