2008-04-11 14:03:42• hírek • Szatmar.ro

Segítség a szülőknek és a gyerekeknek

 Két napos konferenciát tartanak az autista gyerekek támogatása érdekében.

 

A Szatmárnémeti Caritas Szervezet a Tükörbe zárva elnevezésű projektet magyarországi partnerekkel közösen nyerte meg, amelynek keretében egy két napos konferenciát szerveztek meg az autista gyerekek, fiatalok és azok szüleinek segítése érdekében.

A konferencia április 11-én 10 órától a Tanügyiek Házának multimédiatermében kezdődött és egész napon át zajlik. A rendezvényen szakemberek, illetve autista gyerekek szülei gyűltek össze. Előadást tartott a budapesti Vadaskert Alapítvány képviselője Prekop Csilla, aki a betegséget pszichépedagógiai oldalról vizsgálta. Dr. Vasile Lupu a kolozsvári gyerekpszichológiai kórház munkatársa szintén jó tanácsokkal, hasznos információkkal szolgált a szülőknek. továbbá olyan szülők is felszólaltak és megosztották tapasztalataikat akik már régóta szembe kell nézzenek ezzel a problémával.

Délután 15 órától egy interaktív workshopot is megszerveztek, ahol bárki választ kaphatott a felmerülő kérdéseire. A konferencia szombaton tovább folytatódik, különböző szakemberek prezentációjával.

 

 
P.A. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: