2009-05-05 17:03:25• hírek • Parajdi Andrea

Késik az úszómedencék beruházása

Ebben az évben szinte biztosra vehető, hogy nem kezdődik el a kormánytámogatással épülő úszómedencék beruházása Szatmárnémetiben. Az sem jelent előrelépést, hogy már készen vannak a szükséges műszaki tanulmányok, hiszen a kormánynak jelenleg nincsen fedezete az ilyen jellegű fejlesztésekre.

Már tavaly novemberben jóváhagyták a Károlyi út és a Golescu híd lábához tervezett fedett úszómedencék műszaki tanulmányait, amelynek elfogadása után az Országos Beruházási Ügynökség hozzáláthatott volna a munkálatokhoz.

A tervek szerint az egyik úszómedence 33x25, míg a másik 12,5x25 méter nagyságú lenne. A medencék kiterjedése több vízi sport gyakorlását, és úszótanfolyamok szervezését is lehetővé tenné. A kormány idei költségvetésének Szatmár megyét érintő egyik pozitív elemének nevezhető az a rész, amely az úszómedencék költségeinek biztosításáról szól. Annak ellenére, hogy a Fejlesztési Minisztérium belefoglalta a 2009-es büdzsébe ezt a beruházását, eddig még nem történt lépés a munkálatok elindításának irányába.

Ilyés Gyula polgármester úgy nyilatkozott: ebben az évben nem számítanak a beruházás elkezdésére. „Semmilyen információt nem kaptunk afelől, hogy a Minisztérium prioritásként kezelné az úszómedencék projektjét. Még egyetlen egy nagyvárosban sem kezdtek hozzá a munkálatokhoz, ami szintén a válságos pénzügyi helyzet rovására írható."

A két úszómedence kiépítéséhez egyébként 9,9 millió euróra lenne szükség, s a munkálatok teljesen két év alatt készülnének el. - Amennyiben a kormány csupán jövőre tudja biztosítani ezt az összeget, még az is meglehet, hogy hamarabb úszhatunk a felújítás alatt álló Szatmárnémeti strand medencéiben, mint az olimpiai méretű medencékben - tette hozzá Ilyés.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: