2009-08-14 14:33:21• hírek • Szatmar.ro

Késik a Nemzeti Stadion építése

A Nemzeti Stadion látványterve
A Nemzeti Stadion látványterve

A bukaresti létesítmény munkálatai hét hónapos késésben vannak.

A terveknek megfelelően 2010 nyarán kellene elkészülnie a bukaresti Nemzeti Stadionnak, ám a kivitelezők bevallása szerint is leghamarabb az év decemberében várható a létesítmény átadása. Jó hír viszont, hogy ez nem befolyásolja a 2012-es Európa-liga döntőjét. Egyelőre, legalábbis.

Idén télen még csak két hónap, tavasszal már négy, nyár végén pedig immár hét hónaposra duzzadt az építkezések lemaradása, ismerte el a kivitelező a ProSport napilapnak.

„Felajánlunk egy szerződés-kiegészítést a haszonélvezőkkel, amelyben a munkálatok végét 2010 decemberében szabjuk meg" , nyilatkozta a Max Bogl képviselője.

A munkálatokat a német cég mellett az olasz Astaldi végzi, ők szintén nem tagadják a késés tényét és a munka stádiumáról is konkrétumokat tudtak mondani. „A betonmunkálatok 30-40%-át elvégeztük, ez az év végére 80%-ra emelkedik majd. Három váltásban dolgozunk. A beton öntését este 22.00 órakor fejezzük be, hogy nem zavarjuk a környéken lakókat. Éppen ezért hétvégén sem tudunk önteni", mondta a sportnapilapnak az Astaldi képviselője

A késés oka többrétű. Egyrészt már az egykori „Augusztus 23" stadion bontása is később kezdődött, másrészt viszony folyamatos adminisztratív gondok vannak a polgármesteri hivatal és a kormány felől érkező kifizetésekkel is.



A frankfurti Commerzbank Arena


A stadion építése során mellesleg 200.000 köbméter földet mozgattak meg, 100.000 köbcenti betont használnak fel. A stadion, mely a frankfurti Commerzbank Arena mintájára épül, 50.000 néző befogadására lesz képes, építése pedig megközelítőleg 140 millió eurót emészt fel.A legfelső széksor mintegy 35 méterrel lesz fentebb, mint a gyepszőnyeg, ez egy 11 emeletes tömbház magasságának felel meg.

Érdekességképpen a Commerzbank Arénát 2002 és 2005 között építették fel Frankfurtban és 150 millió euróba került. Tehát németországi munkabérekkel együtt is alig tíz millió a különbség a két költségvetés között.



Az egykori Augusztus 23, majd Lia Manoliu stadion


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: