2008-11-05 15:42:13• hírek • Szatmár.ro

Késésekre kell majd számítani

A vasúti dolgozók pénteken több órás munkabeszüntetéssel fenyegetőznek. Amennyiben hamarosan nem születik megeggyezés az idei év költségvetését illetően, beváltják ígéreteiket - erősítette meg Maria Miclaus, a Libertatea Vasúti Szakszervezet alelnöke.

A helyi szakszervezet álláspontja egyezik az országos szakszervezet álláspontjával. Az idei év költésgvetése még nincs aláírva. Augusztus óta folynak az egyeztetések, azóta nem sikerült egyezségre jutni, azóta halogatják a döntést.

Ezeket a lépéseket muszáj megtennünk és ez nem csak a dolgozók, hanem az utasok érdeke is. Megfelelő munkakörülményeket szeretnénk, mert ha ez így megy tovább teljesen tönkremegy a vasút - jelentette ki Miclaus. Bár nagyon kevés idő van péntekig, reméljük, sikerül megegyezniük az illetékeseknek, amennyiben nem, pénteken reggel 7 és délután 13 óra között munkabeszüntetés lesz, ami azt jelenti, hogy ez alatt az idő alatt megáll az élet az állomáson. A vonatok késéssel fognak indulni.

Az utasokat a sajtón keresztül értesítettük az esetleges munkabeszüntetésről, és elnézést kérünk mindenkitől, aki emiatt nehezen jut majd el a munkahelyére, az iskolába, de a kialakult helyzetért nem a vasúti dolgozók a felelősek, és az utasoknak meg kell érteniük, hogy nincs más választásunk. Az utasok mindenről időben tájékoztatva lesznek, igyekszünk majd minél zökkenőmentesebben megoldani a helyzetet, amennyiben valóban nem sikerül egyezségre jutni  - jelentette ki végül Miclaus alelnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: