2013-08-09 15:12:45• hírek • Kocsis Zoltán

Dán támogatással épült játszótér Szatmárnémetiben

Dán segítséggel épült egy új játszótér Szatmárnémetiben, az Aarhus város híveinek adományából készült létesítmény a Soarelui negyedbeli gyerekek szórakoztatására hivatott.

A játszótér létrehozásának kezdeményezője az Új Remény Központ, amelynek alelnöke, Szeredai Ervin ünnepélyes beszédében köszönetet mondott a támogatóknak, Erdei Péternek és Szilágyi Endrének. „Ez a játszótér az itt lakóknak készült. Azt kívánom, örömmel, egészséggel használják a gyerekek hosszú évekig."

Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója örömének adott hangot, amiért az Új Remény Központ az európai uniós szabványoknak megfelelő, környezetbarát játszóteret kívánt kialakítani. „Ismét bebizonyosodott, hogy nonprofit egyesületek is képesek tartós, a társadalmat segítő dolgokat létrehozni", jelentette ki.

A játszótér megépítése 5.000-6.000 euróba került, ehhez a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal 7000 lejjel járult hozzá, árulta el Szeredai. Az összeg túlnyomó többségét a dániai Aarhus város pünkösdista közösségének adományaiból sikerült összegyűjteni. Anders Kobbersmed lelkész szerint az ehhez hasonló akciók segítenek abban, hogy az emberek lebontsák a közöttük lévő korlátokat. Követendő példának nevezte az összefogást, amelynek köszönhetően létrejött a játszótér. Szintén hasonló módon kívánják felújítani (a munkálatok már folyamatban vannak) a közvetlen szomszédságban található egykori kazánházat, ahol szociális tevékenység folyik majd.

Amint Kobbersmed a Szatmár.ro-nak elmondta, egy másik szociális projekt keretein belül ő jelenleg egy Nyíregyháza közeli településen tevékenykedik, csak az átadás miatt jött át Szatmárnémetibe. Az Új Remény Egyesületnek jelenleg közel tucatnyi dán, észt, angol és magyar vendége van - ők több vallási éneket is előadtak az ünnepélyes megnyitón.

A Soarelui lakónegyed Octavian Goga utca 6. szám alatti tömbház előtti játszótér egy igazi kis paradicsom a gyerekek számára. A kerítéssel körbevett kis park szinte teljes területét beárnyékolják a fák lombjai, kellemes időtöltési lehetőséget biztosítva ezzel a gyerekeknek akár a legnagyobb kánikulában is.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: