2020-02-03 08:07:27• hírek • MTI

Késeléses támadás történt Londonban, a támadót lelőtték

Késeléses támadásban hárman megsérültek vasárnap London déli részén. Egyikük állapota életveszélyes. A támadót a rendőrök lelőtték.

A Scotland Yard "terrorizmushoz kötődőnek" minősítette az incidenst, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a támadás körülményeit még vizsgálják. A londoni rendőrség hivatalosan bejelentette azt is, hogy az elkövető a helyszínen meghalt.


Az első rendőrségi beszámoló két sérültről szólt, de a Scotland Yard vasárnap esti újabb közleménye szerint a támadó három embert sebesített meg, mielőtt a helyszínre vonuló fegyveres rendőri egységek lelőtték. A rendőrség esti tájékoztatása szerint az egyik sérült életveszélyes állapotban van, egy másik könnyebben sebesült meg. A harmadik sérült sebesülései a közlemény szerint nem életveszélyesek. Mindhármukat kórházba szállították.


Szemtanúk a közösségi médiafelületeken arról számoltak be, hogy három lövést hallottak, miután a rendőrség megérkezett. Vannak olyan - egyelőre nem megerősített - beszámolók is, hogy a támadó az öngyilkos robbantásos merényletekben használt szerkezethez hasonló mellényt viselt. Egyes - szintén nem hivatalos - értesülések szerint az elkövető a rendőrség elől menekülhetett autójával, mielőtt elkövette a támadást.


A támadás a Temzétől délre fekvő Streatham városrész forgalmas főutcáján, a Streatham High Roadon történt. Az út egy rövid szakasza köré a rendőrség kordont vont, de a környéket nem zárta le. A Scotland Yard közölte azt is, hogy a helyszínt teljes mértékben ellenőrzése alá vonta. A rendőrség kérte az incidensről felvételeket készítőket, hogy "józan eszükre hallgatva" szabjanak korlátot az általuk készített fotók és videók terjesztésének, különösen azoknak a felvételeknek az esetében, amelyeken a helyszínre kivonult rendőrök is látszanak.


Előzőleg a közösségi médiafelületeken megjelentek olyan felvételek, amelyek közelről mutatják a támadóhoz fegyverrel a kezükben közelítő rendőröket.   Legutóbb november 29-én történt késeléses terrortámadás Londonban. Annak a merényletnek az elkövetője, Usman Khan a London híd közelében két embert megölt, hármat megsebesített, mielőtt a rendőrök agyonlőtték.


A brit igazságügyi minisztérium néhány nappal később közölte, hogy a kormány sürgősséggel felülvizsgálja a súlyos bűncselekményekért elítéltek próbaidős szabadlábra helyezésének szabályozását. A bejelentés előzményeként kiderült, hogy Usman Kahnt terrorcselekmények előkészülete címén 2013-ban 16 évnyi börtönre ítélték, de már 2018 decemberében próbaidőre szabadlábra helyezték. A tervezett szigorítások alapján a terrorcselekményekért és az egyéb, szélsőséges indíttatású bűncselekményekért megállapított börtönbüntetéseket az elítélteknek az utolsó napig le kell majd tölteniük, az enyhítés mérlegelésének lehetősége nélkül.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: