2015-02-09 16:34:58• hírek • Szatmár.ro

Kerüljük el a petei határátkelőhelyet

A Csengersima-Pete határátkelőhelyen információink szerint 2 órás várakozásra lehet számítani belépéskor.

A Szatmár.ro több olvasója is telefonon, illetve Facebookon jelezte, hogy újra komoly ellenőrzésre lehet számítani a Csengersima-Pete határátkelőhelyen, az országba való belépésnél. A határőrök ugyanis minden utazónak számítógépes rendszerbe viszik az adatait, emiatt pedig a forgalom olyannyira lelassult, hogy akár 2 órába is belekerül, míg át lehet jutni a határon és be lehet lépni Románia területére.

Hasonló ellenőrzési akcióról már többször is hírt adtunk, de akkor általában az országból való kilépésnél és a belépésnél is komoly sorok gyűltek fel. Az egyik ilyen alkalommal az illetékesek elárulták, hogy mindig "derűlt égből villámcsapásként" érkezik a parancs a komolyabb, tüzetesebb ellenőrzésekre.

Ez különösen azoknak az életét keseríti meg, akik a határ magyarországi oldalán vettek házat, de Szatmárnémetiben dolgoznak. Ilyenkor az 1-2 perces határátlépés jóval meghosszabbodik és sokaknak felborítja a programját.

Információink szerint nem a román határrendészet végzi az ellenőrzéseket, hanem a "magyarországi kollégák" végzik a tüzetesebb ellenőrzést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: