2010-08-24 20:46:49• hírek • Szatmár.ro

Kertlocsolás, ivóvízzel

Egyre több településen okoz gondot a vezetékes víz nem rendeltetésszerű használata.

A kánikula beálltával ismét számos önkormányzatnak gyűlik meg a baja azzal a jelenséggel, amely tájainkon az utóbbi években igencsak elharapódzott: a vízvezetékre csatlakoztatott utcai közkutak vizét sokan használják veteményeik öntözésére, autómosásra, permetezésre, és még sorolhatnánk. Úgy tűnik, az önkormányzatok hiába próbálnak meg szép szóval közbeavatkozni: az ezzel a lehetőséggel élők eléggé értetlenek.

Börvelyben annyira súlyos méreteket ölt ez a jelenség, hogy a mostanihoz hasonló időjárási viszonyok közepette a tömbházlakók állandóan ivóvíz nélkül maradnak. A polgármesteri hivatal próbált már lépni, de a magánházban élők többsége az alacsony vízdíj miatt még mindig hálózati vízzel locsol.

Túrterebesen digitális fényképezőgéppel örökítik majd meg a vízpazarlási eseteket az önkormányzat illetékes alkalmazottai, ez alapján fog a község vezetése bírságokat kiróni azokra, akiket tettenérnek. Koczán Levente polgármester szerint tűrhetetlen az állapot, hiszen havonta 1600-2000 lej körüli a közkutak fogyasztása, amelyet a költségvetésből fizetnek - vagyis minden lakos hozzájárul képletesen a költséghez.

Halmiban a helyi tanács határozata értelmében egyetlenegy utcai közkutat fognak meghagyni: a községháza előtti téren. Incze Lajos polgármester szerint ennek a lépésnek a szükségessége egyértelmű, ha figyelembe vesszük, hogy az eddigi 500 lej helyett a legutóbbi hónapban nem kevesebb, mint 6700 lejt kellett kifizetnie az önkormányzatnak az utcai közkutakból elfogyasztott vízért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: