2018-05-04 07:51:20• hírek • Bede Emőke

Kertészkedés közben bukkant második világháborús töltetre

Mind a mai napig bukkanak elő fel nem robban töltetek, melyeknek a második világháború idején kellett volna tetemes kárt okozniuk. Legutóbb épp péntek délelőtt, egy kertben fedeztek fel egy hasonló szerkezetet.

A Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségét (ISU) egy 14 Mai lakónegyedben élő lakos értesítette, aki épp otthonában kertészkedett, amikor a földből egy gyanús fémdarab fordult ki. Bejelentése nyomán rövid időn a helyszínre értek a tűzszerészek, akik azonnal megkezdték a 15 centiméteres töltet biztonságos kiemelését, melyet aztán el is szállítottak.
 

A második világégés után visszamaradt robbanófejek, töltetek, bombák máig jelenthetnek veszélyt, épp ezért fontos tudatosítani a lakosságban, ezek nem játékszerek, és nem is olyasmi, amit jó pénzért le lehet adni a vasasban. Mi több, dekorációként sem tanácsos őket használni. A tragédiák elkerülése érdekében mindig értesíteni kell a hatóságokat, ezt akár az 112-es telefonszámon is meg lehet tenni. A tűzszerészek kiérkezéséig nem szabad a talált tölteteket, bombákat sem mozgatni, sem a lelőhelyén piszkálgatni, esetleg valamilyen vágóeszközzel nekiesni. Amint az ISU erre vonatkozó kampányában is hirdeti, ezen a területen csak egyszer hibázhatsz.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: